Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
investicija

Država odobrila kupnju aviona za 64 milijuna kuna

'15.06.2012., Zagreb - Zracna luka Zagreb, zrakoplov na pisti.    Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
06.02.2013.
u 19:36

Agencija za civilno zrakoplovstvo kupuje avion, a nada se da će ga financirati Europska unija

Hrvatska vlada odobrila je kupnju 64 milijuna kuna vrijednog zrakoplova koji planira nabaviti Agencija za civilno zrakoplovstvo. Riječ je o avionu koji bi u prvom redu trebao služiti za usmjeravanje radionavigacije i vizualnih uređaja koji služe za nadzor hrvatskog zračnog prometa. Osim toga, zrakoplov bi trebao služiti za spašavanje, transport organa za transplantaciju, kontrolu telekomunikacijskih radiofrekvencija, ali i za prijevoz državnih dužnosnika kada je to potrebno. U Vladi ističu da se za kupnju novog aviona neće trošiti sredstva iz državnog proračuna, već se njegova nabava namjerava financirati iz fondova EU. Ako to ne bude moguće, a dosad je dva puta odbijeno, kupit će ga agencija sredstvima koje prikuplja kroz svoje redovito djelovanje.

>> Vlada gleda gdje uštedjeti 2 mlrd., stručnjaci kažu da mora barem 3

Ključne riječi

Komentara 37

AN
Android
11:04 07.02.2013.

Zašto ova vijest nije prije objavljena? Nije bilo mjesta zbog Pavelića koji se vrtio 3 dana. Da se razumijemo - nisam njegov simpatizer.

NE
nebitan
06:19 07.02.2013.

milanović i ekipa lete a mi rujemo po blatu.

OB
-obrisani-
12:53 07.02.2013.

A gdje su oni frfljavci koji su tako žustro branili fiskalnu kasu.....evo im je sad na djelu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije