Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedna odšteta

Država mora Dragičeviću isplatiti odštetu zbog uhićenja i mučenja 1991.

Vladimir Milanković
Davor Javorović/Pixsell
16.04.2018.
u 09:47

Još je jedna to odšteta temeljena na presudi protiv bivšeg ratnog zamjenika šefa policije u Sisku Vladimira Milankovića koji je osuđen na 10 godina zatvora zbog zapovjedne odgovornosti za ubojstvo 27 Srba u Sisku i mučenje drugih.

Općinski sud u Sisku presudio je da Republika Hrvatska mora isplatiti 60.000 kuna odštete Peri Dragičeviću iz Sunje zbog hapšenja i mučenja u kolovozu 1991. u Sisku.

Još je jedna to odšteta temeljena na presudi protiv bivšeg ratnog zamjenika šefa policije u Sisku Vladimira Milankovića koji je osuđen na 10 godina zatvora zbog zapovjedne odgovornosti za ubojstvo 27 Srba u Sisku i mučenje drugih. To je već peta ili šesta presuda za odštetu, a sigirno će ih biti još.

Milijune će platiti država koja bi se onda morala namiriti od Milankovića.

Komentara 16

DU
Deleted user
11:04 16.04.2018.

sto se pupi sada nakon presude smijulji negdje gdje ga nitko be vidi...hrvatsko sudstvo....o tempora o mores....strava

Avatar SvGera
SvGera
11:34 16.04.2018.

Udba odlično odrađuje svoj posao. Za diljem Hrvatske pobijenih tisuće hrvatskih civilia nitko nikad neće isplatiti ni kune odštete al zato se za srpske žrtve eto može. Još im treba koja godina pa će cijelu Hrvatsku vojsku iz 1991. proglasitii agresorskom , HOS su maltene već proglasili agresorima. Lustracija!

ST
stric15
10:11 16.04.2018.

...ima li netko podatke koliko su Amerikanci platili uhapšenim i utamničenim Japancima nakon što su ih Japanci napali u drugom svjetskom ratu ... lude li države , isplaćuje ratnu odštetu svom agresoru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije