Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Država će poduprijeti razvoj poljoprivrede

06. studenoga 2008. u 16:29 2 prikaza

SINJ – Država će pružati sve moguće potpore za razvoj sela i poljoprivrede, koji u gospodarskoj i populacijskoj politici imaju i te kako značajno mjesto.

To je kratak sadržaj razgovora ministra poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja mr. sc. Božidara Pankretića s članovima Gradskog poglavarstva Sinja.

– Potrebno je sačuvati selo kako bi se u njemu i ubuduće živjelo, od stvaranja infrastrukturnih pretpostavki do davanja potpore za rad malih gospodarstava poljoprivredi i drugim djelatnostima.

Novim Zakonom o poljoprivredi država će uvesti oštrije mjere kako bi se sačuvalo selo i poljoprivreda. Težit ćemo jačanju poljoprivrednih gospodarstava i pružati potporu za uvođenje novih tehnologija u njima. Sve to na kraju će se realizirati u suradnji s gradovima i općinama – istaknuo je ministar Božidar Pankretić.

Pankretić je dodao da Hrvatska takvim mjerama mora smanjiti prekomjeran uvoz hrane.
Za posjeta Sinju, ministar Božidar Pankretić razgledao je alkarsku ergelu, ističući da će je država pomagati uzgoju kvalitetnih grla namijenjenih Alci.

Posjetio je i teren na kojem će se nalaziti buduća sinjska Gospodarska zona Kukuzovac.
Pri posjetu Sinju Ministar nije propustio priliku razgledati peradarsku farmu Mostina u Glavicama, kraj Hana, i obiteljsku tvrtku MEL u Hrvacama, koja se bavi proizvodnjom pršuta za koji je dva puta dobila Europski šampionat.

Osim pršutom, obiteljska tvrtka MEL bavi se i proizvodnjom drugih suhomesnatih proizvoda.


Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci bili su šogori. Nosili su tenisice i bili bez jakni
Online panel
Online panel
U čak 30 posto teških slučajeva “korone” izolirana i bakterija