Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kršenje zakona

Drvar ponovno odbio izdati dozvolu Katoličkoj Crkvi za izgradnju objekta

crkva
Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
20.06.2019.
u 14:21

Općina Drvar nastavlja s opstrukcijama i ponižavanjima Katoličke Crkve, grubim kršenjem svih mogućih zakona i izrugivanjem pravu i pravednosti, navodi se u priopćenju

Vlasti većinske srpske općine Drvar na zapadu BiH odbile su provesti nalog Hercegbosanske županije za izdavanje lokacijske dozvole Katoličkoj Crkvi za gradnju objekta za humanitarne i karitativne djelatnosti na zemljištu koje je u njihovom vlasništvu, nastavljajući prkositi zakonima i odlukama viših razina vlasti. 

Kako je u četvrtak priopćeno iz katoličke župe u Drvaru, tamošnje općinske vlasti oglušile su se o nedavno rješenje ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije kojim je poništena njihova prvotna odluka te je naloženo izdavanje  lokacijske dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju višenamjenskog objekta. 

"Općina Drvar nastavlja s opstrukcijama i ponižavanjima Katoličke Crkve, grubim kršenjem svih mogućih zakona i izrugivanjem pravu i pravednosti", navodi se u priopćenju. 

Navedeno je da je nakon odluke županijskih vlasti u Drvaru održan sastanak s predstavnicima Službe za imovinsko-pravne i geodetske poslove općine, dok su crkvu zastupali pravnik, inženjer građevine i arhitekt. Umjesto izdavanja dozvole iz župe u Drvaru su naveli kako se rasprava s predstavnicima općine pretvorila u psihičku torturu s unaprijed pripremljenim izrežiranim zaključcima. Predstavnici Župe Drvar odbili su potpisati zapisnik budući da su predstavnici općine odbili postupiti po uputama drugostupanjskog rješenja županijskog ministarstva. Pojasnili su kako je opstruirana provedba rješenja županijskog ministarstva. 

Iz Katoličke Crkve u Drvaru najavili su ponovno žalbu ministarstvu graditeljstva HBŽ te očekuju da će se „staviti točka na i“ te izdati lokacijska dozvola Župi Drvar za dogradnju i rekonstrukciju župnog objekta. 
Uz izgradnju objekta za humanitarni i karitativni rad općina Drvar godinama osporava i izgradnju katoličke crkve u tome gradu tvrdnjom da taj objekt nije predviđen u regulacijskom planu iz 80-tih godina prošlog stoljeća. 

Većinu u Drvaru čine Srbi, dok su Hrvati katolici uglavnom prognanici iz brojnih općina u BiH, koji su tamo nastanjeni nakon završetka rata 1995. godine. 

Ključne riječi

Komentara 8

ZI
zip123
16:10 20.06.2019.

Pa sta nije Covic sa Dodikom to vec rijesio?Prijatelji su.

BO
Bojnik
14:32 20.06.2019.

Ma samo gradi....ko jos ove sirotane ista pita...

AE
aerosol
18:43 20.06.2019.

Nisu oni njih odbili zbog crkve nego zato sto ne priznaju vlast onima koji im takvo naredjenje izdaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije