Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pleškovec

Drugu godinu zaredom pljaškaš blagajnicu zaključao u zahodu

posta
Dragutin Šantoši
16.06.2010.
u 09:25

Policija traži muškarca starog 30-ak godina, visokog oko 185 cm, a službenica koja je zbog šoka otišla na bolovanje rekla je da je govorio hrvatskim književnim jezikom.

ČAKOVEC - Ured Hrvatske pošte u međimurskom Pleškovcu opljačkan je na gotovo isti način kao prije točno godinu dana!

U oba slučaja pljačkaš je službenicu iz sela Prekopa zaključao u zahodu. Nepoznati počinitelj, maskiran crvenom ili ružičastom kapom s prorezima za oči, ušao je u utorak oko 11.35 sati u poštanski ured u kojem je bila 34-godišnja službenica. Preskočio je vrata prodajnog pulta i naredio joj, bez prijetnje oružjem, da otvori ladicu.

U rukama je već imao pripremljenu PVC vrećicu u koju je službenica natrpala papirnati novac iz ladice i sefa. Potom ju je zaključao u zahodu u hodniku, poručio joj da sljedećih nekoliko minuta ne traži pomoć i pobjegao.

Na gotovo identičan način poštanski ured u Pleškovcu pokraden i 18. lipnja prošle godine, kad je u njemu radila ista službenica!

Policijsko izvješće staro godinu dana najvećim se dijelom poklapa s današnjim.

Službenicu je tada iz zahoda izvukao susjed koji je čuo kako kroz prozor doziva pomoć. Tada je počinitelj opisan kao muškarac koji ima između 30 i 40 godina, visine od 175 do 180 centimetara, srednje tjelesne građe, odjeven u tamnosmeđu ili tamnocrvenu majicu ili košulju dugih rukava.

I opis počinitelja većim se dijelom poklapa s onim koji je policija objavila danas. Riječ je o muškarcu starom od 30 do 35 godina, visine od 180 do 185 centimetara, srednje tjelesne građe. Na rukama je imao bijele rukavice, a službenica koja je zbog šoka otišla na bolovanje rekla je da je govorio hrvatskim književnim jezikom.

Policija događaj vodi kao tešku krađu, a ne razbojništvo, jer drski počinitelj nije prijetio i nije bio naoružan.

Komentara 10

TR
Tripoli
10:32 16.06.2010.

mislim da ovo ne bi trebao bit problem za policiju,brzo ce oni to...pa lik govori knjizevni Hr!!

TU
Tupislav
02:35 17.06.2010.

Pocinitelj nije prijetio i nije bio naoružan. Pa zbog cega je onda sluzbenica ostala u soku? Mozda bi policija trebala razotkriti sa koliko love je otisla na bolovanje i ako joj se dragi sluzi sluzbenim hrvatskim \'|•!•|\'

HU
hunter
10:12 16.06.2010.

Nišpta, privest Vilija Matulu ili braću Medvešek. Gregurević se fura na mafijaša, al on govori s bosanskim naglaskom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije