Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SICILIJANSKA POLICIJA UHVATILA JE MAFIJAŠKOG ŠEFA U TALIJANSKOJ ZABITI

Drugi čovjek Cose Nostre dolijao nakon 15 godina bijega

mafia
Reuters
16.11.2009.
u 08:40

Uhićeni Domenico Raccuglia bježao je 15 godina zbog osude na tri doživotne kazne zatvora koje je zaslužio, između ostalog, i zbog ubojstva djeteta.

Nakon petnaest godina bježanja pred silama zakona, u policijsku je stupicu uletio Domenico Raccuglia, drugi čovjek Cose Nostre. Raccuglia je uhićen u svom stanu u talijanskoj zabiti nedaleko od mjesta Trapani, odakle je upravljao mafijaškom organizacijom. Policija ga je premjestila u Palermo gdje ga je spremno dočekao tužitelj Antonio Ingroia riječima "Uhvatili smo jednog od apsolutnih šefova mafije".

Raccuglia je u odsutnosti bio osuđen na tri doživotne zatvorske kazne. Između ostalih zlodjela, suđeno mu je i za ubojstvo djeteta. Smaknuo je sina svojega mafijaškog suparnika ubacivši ga u kiselinu.

Bio je na popisu 30 najtraženijih talijanskih zločinaca.

Zadovoljstvo zbog ovoga uhićenja izrazio je i talijanski ministar unutarnjih poslova kazavši kako je ovo "žestok udarac za Cosu Nostru".

 

Komentara 5

RA
rackizel
10:31 16.11.2009.

Citat:Drugi čovjek Cosa Nostre dolijao nakon 15 godina bijega Kraj citata. Naši političari pa ni obični ubojice se toga ne moraju bojati. U našem zakonodavstvu postoji ključna riječ za zločine - zastara. Uz to suci su nam programirani za zatvorskee kazne u trajanju pritvora. Za svaki slučaj, ako nekog revni i pošteni policajci koji još nisu dobili otkaz i/ili premještaj, uhvate. Kako bi sve to čak izgledalo pristojno, u zakon se ugrađuju kazne tipa - od pet do deset tisuća kuna. Pri tom je to doslovno na pet (5) kuna, jer zakon nema uporište na pretpostavki ili mišljenju pa da netko misli da je mislo o pet tisuća kuna, kad je napisano od pet do više kuna.

MM
Mladen Miletić
11:35 16.11.2009.

Ovo mi je jako odnekuda poznato upotreba kiseline; samo na Balkanu se zato i plus selotep dobiva kazna Vila u BOSNI ! EU i zajebnica funkcioniraju na balkanu i uče nas demokratski se ponašati... Ne divlje kao talijani tri doživotne...

MU
Mućanin
15:13 16.11.2009.

Od kad i taj problem spada pod Hrvatsku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije