Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Učenici 2. c priredili božićnu bajku Orašar

Drugašići s Mertojaka izvode Čajkovskog kao da je igra, a ne balet

balet
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/7
14.12.2009.
u 17:24

Pripremali smo se dva tjedna, a za ovakav balet potrebna su najmanje dva mjeseca, kaže Bruna Reić-Šćepanović koja je pripremala nove zvijezde.

Žamor sa strane nije prestajao, no oni se nisu obazirali. Maksimalno koncentrirani na baletnu izvedbu Orašara, klasične božićne bajke Petra Iljiča Čajkovskog, učenici 2.c splitske Osnovne škole Mertojak oduševili su sve.

– Ajme, kako su dobri – sa suzama u očima komentirala je učenica viših razreda.

Dok su nastupali, žamor je prestao, a kad su završili, prolomio se gromoglasni pljesak, netipičan za generalne probe.

A mali drugašići plijenili su izvedbom, izgledom, jednostavno – bili su briljantni. Uostalom, nije bez razloga njihova učiteljica Ivka Kavelj nakon izvedbe primila čestitke svojih kolegica.

– Ništa me ne pitajte – suzdržavala se učiteljica, a u očima su se iskrile suze.

Orašara je priredila nekadašnja solistica splitskoga HNK Bruna Reić-Šćepanović. Ni sama nije mogla vjerovati da će to tako dobro izgledati. No, velik trud odraslih i djece dao je impresivan rezultat.

– Pripremali smo se dva tjedna, a za ovakav balet potrebna su najmanje dva mjeseca. I ne zaboravite, većina ove djece susrela se s baletom prvi put – kazala je Bruna.

A oni? Kao da se nekome drugom sve to događa. Nakon baleta, odijevanja u kostime, šminkanja i ovacija, bezbrižno su počeli skakutati, vratili su se u svoj dječji svijet. Pravi izazovi tek slijede, gostuju na božićnoj priredbi OŠ Kman, a sljedeći će tjedan Orašara izvesti pred svojim školskim kolegama. Čekaju ih nove ovacije, koje će društvo iz 2.c znati primiti. Jer – oni su već sada zvijezde.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije