Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUŽVA U BOROVSKOJ Nekoć mirna ulica puna automobila

Drske će vozače ukrotiti kaznama i paukom

18.02.2009.
u 17:29

Otkako je nedavno produžena prema naselju Jelas, a ambulante primarne zdravstvene zaštite iz Doma zdravlja u Budakovoj preselile u Dom zdravlja Plavo Polje, prometne gužve u Borovskoj ulici u naselju Plavo polje postale su svakodnevan prizor.

Ne može se izdržati
– Dok nije bila produžena prema Jelasu, Borovska je ulica bila tiha i mirna, a sada je postala toliko prometna da se više ne može izdržati. Živim u naselju Plavo Polje i zbog gužvi moramo paziti da pri prelasku ceste ne stradamo – ogorčen je Ivan Mirosavljević. Problem je u tome što deseci vozača zbog svojih potreba u plavopoljskom Domu zdravlja automobile parkiraju na desnom kolničkom traku Borovske, čak i iza znaka zabrane, te onemogućavaju normalno odvijanje prometa. Zato su zastoji i gužve svakodnevne, a da vozači za to nisu kažnjeni.

– Imamo puno dojava o drskom ponašanju vozača u Borovskoj. Iako u neposrednoj blizini postoji betonsko parkiralište s 200 parkirnih mjesta, vozači ipak automobile parkiraju u Borovskoj i ometaju promet. To više nećemo dopustiti. Uskoro ćemo postaviti svu potrebnu horizontalnu i okomitu signalizaciju i vozače upozoriti kako se moraju ponašati kada dolaze u Borovsku. Čim vrijeme otopli, na kolniku ćemo obilježiti punu središnju crtu i postaviti znakove. To smo dogovorili s Policijskom upravom, a kako se radi o gradskoj ulici, naša je obveza učiniti sve da discipliniramo vozače – ističe Ivica Kopić, stručni suradnik za promet u gradskom Odjelu za komunalni ustav.

Uvest će red
U Komunalcu kažu da će odraditi sve što treba da gužvi u Borovskoj zbog nepropisnog parkiranja više ne bude. – Služba pauk i postoji da se u gradskim ulicama i drugim javnim površinama uvede red. Tako će biti i kad je riječ o Borovskoj – ističe Komunalčeva direktorica Olivera Maglić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije