Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA OBJAVILA DETALJE

Drska prijevara na Trešnjevci: Prišli Zagrepčanki na ulici i prevarili je za 3000 kuna

Zlatni nakit
Pixabay
25.12.2020.
u 15:19

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, navodi se u priopćenju.

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom zbog sumnje da je počinio prijevaru.

Sumnja se da su 67-godišnjak i jedna zasad nepoznata muška osoba, s unaprijed stvorenom namjerom da sebi pribave protupravnu imovinsku korist na području Trešnjevke u Ulici Hrgovići, prišli  67-godišnjakinji dok se nalazila na ulici te ju prevarili.

- Naime, 67-godišnjak je iz trave s tla u neposrednoj blizini oštećene podigao „zlatni“ nakit te joj se obratio s prijedlogom da posjete zlatara, utvrde vrijednost kako bi joj nametnuo činjenicu da se radi o njihovom zajedničkom pronalasku vrijedne stvari. Prijedlog provjere vrijednosti kod zlatara je bila samo uvertira u dogovoreni dolazak druge za sad nepoznate muške osobe, a koji je pregledavši narukvicu ponudio cijenu od više tisuća kuna. Nakon toga, osumnjičeni koji je narukvicu prvotno pronašao, odgovorio je "stručnjaku za nakit“ da su tu vrijednost zajedno pronašli on i oštećena pri čemu je prijevara išla u smjeru da se "stručnjak“ počeo pravdati da trenutno nema novca kod sebe te je uslijedio dogovor tko će od koga otkupiti tu pronađenu vrijednost. Osim što joj je lažno prikazana činjenica da se radi o vrijednosti, prijevara je nastavljena tako da joj je predloženo da ona zadrži navedeni nakit za puno manji iznos od onog koji je prethodno predložio "stručnjak“, a koji im je oštećena predala - navodi se u priopćenju. 

Zagrepčanka je oštećena u ovoj prijevari za 3000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, navodi se u priopćenju. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar ivica48
ivica48
10:46 27.12.2020.

Znači ona nije kriva a htjela otkupit tuđu imovinu baba isto lopuža

GE
generacija57
17:05 25.12.2020.

Novac leži svugdje na cesti,samo se treba znati sagnuti i uzeti ga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije