Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministrica potvrdila

Dropulić: Kosor nijednom nije bila na završnim sastancima s MOL-om

\'16.09.2010., Zagreb - Izlazak clanova HDZ-a nakon sastanka u sjedistu stranke, Marina Matulovic Dropulic, ministrica graditeljstva i zastite okolisa.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL\'
Žarko Bašić/PIXSELL
13.10.2010.
u 12:56

Točno je da su svi članovi Vlade bili informirani o bitnim odrednicama izmjene ugovora.

- Kao sudionica završnih razgovora s MOL-om u dijelu koji se odnosi na kupnju podzemnog skladišta Okoli, bila sam prisutna na nekoliko sastanaka u Ministarstvu gospodarstva potkraj 2008. i početkom 2009. godine. Sve sastanke sazivao je bivši potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo Damir Polančec. Na sastancima smo bili ministar Šuker i ja, predstojnica Ureda za zakonodavstvo Zdenka Pogarčić, član iz Ministarstva gospodarstva Branimir Horaček, bivši direktor Plinacra Dubravko Radošević, odvjetnik Zoran Marković i član uprave MOL-a Zalan Bacs, izjavila je danas na konferenciji za novinare ministrica graditeljstva Marina Matulović Dropulić komentirajući jučerašnje svjedočenje Ive Sanadera pred Povjerenstvom za Inu.

Ministrica je sve prisutne zamolila da njezinu izjavu prenesu u cijelosti.

- Ni na jednom od tih sastanaka nije bila niti se u bilo kojem kontekstu spominjala tadašnja potpredsjednica Vlade za društvene djelatnosti Jadranka Kosor. Sve poslove oko izmjene ugovora i izrade ugovora o plinskom poslovanju vodilo je Ministarstvo gospodarstva s gospodinom Polančecom na čelu, kazala je.

>>Sanader: Jadranka mi je bila prva suradnica, znala je sve što i ja

Dodala je da je možda potrebno objasniti neke nedoumice koje su se pojavile u javnosti vezane uz odlučivanje u Vladi.

>>Jandroković: To su patetične izjave čovjeka koji je pobjegao

- Svaka vlada, kako bivša tako i današnja, radi kao tim, i svaki član Vlade zadužen je i odgovoran za svoj dio posla. Točno je da su svi članovi Vlade bili informirani o bitnim odrednicama izmjene ugovora. Primjerice, zašto se i što mijenja, i na koji način se mijenja, i na temelju toga jasno su mogli donijeti odluku, zaključila je Matulović Dropulić.

Komentara 152

LA
lacković
19:21 13.10.2010.

a što očekivati od ministrice, njoj je u interesu da ostane u fotelji pa joj zdrav razum nalaže da laže za jacu.

OB
-obrisani-
22:07 13.10.2010.

koliko trebaš bit glup da te hdz 100 puta prevede žedna preko vode??

ŽI
žico
15:55 13.10.2010.

ni bicikl ne bi naslonio na nju !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije