Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORNATSKA TRAGEDIJA
Povratak na članak

Dražen Slavica pravomoćno oslobođen optužbi da je odgovoran za smrt 12 vatrogasaca

Odlučio je tako Vrhovni sud koji je odbio žalbe na posljednju nepravomoćnu oslobađajuću presudu koju je 2018. donio Županijski sud u Zadru

Komentari 25

Avatar Ričard
Ričard
14:33 20.01.2021.

zrtveno janje, izgubilo 14 godina zivota

VL
RE
reborn
14:39 20.01.2021.

Sud je pravilno zaključio kako tužiteljstvo pakira krivoj osobi. Isto tako, sud je pravilno zaključio kako nije njegov posao utvrđivati koga je tužiteljstvo trebalo optužiti za brojne propuste iz ove tragedije. Bez daljnjeg tužiteljstvo je propustilo odraditi svoj posao na primjereni način. PItam se ima li tu kakve kaznene odgovornosti?!?

VL
DU
Deleted user
15:12 20.01.2021.

U to vrijeme Damir Trut bio je glavni vatrogasni zapovjednik. Svi navedeni organizacijsko-operativni propusti bili su u njegovoj nadležnosti. ON je morao organizirati vatrogasnu službu i operacije gašenja kako bi rizik po vatrogasce smanjio na najmanju moguću mjeru. Kako je DT danas zapovjednik Civilne zaštite RH, pa uzevši u obzir izvješće MUP-a iz 2016. o katastrofalnoj osposobljenosti postrojbi CZ, i vidjevši kaos u Petrinji nakon potresa, DORH je krivca tražio na krivom mjestu. Žao mi je samo što je Slavica prošao pakao i što se onaj čovjek iz DVD Tisno ubio. A naš Trut i dalje neometano sniva zimski san u dobro plaćenoj fotelji...

VL
VI
Vito
15:47 20.01.2021.

Konačno. Ipak ima nade za zdrav mozak u Hrvatskoj.

VL
ST
sttipe
16:08 20.01.2021.

Triba čoviku odštetu isplatit, od prvog dana se znalo da ga žrtvuju zbog višeg u hijerarhiji, NA.O bombi, i zbog tajkunskih vikendica.. Triba nać prave krivce a ne da to "narod pozlati"...

VL
IJ
istina___jako_boli
15:02 20.01.2021.

Posto se sad sve zna o toj tragediji, osim krivca, da li je ista poduzeto da se taj slucaj ne ponovi?

VL
ZA
Zagy154
16:22 20.01.2021.

Ipak ima pravde👏👏👍

VL
ME
MediciKM
16:05 20.01.2021.

Trebalo im je koliko ono, 13 ili 14 godina da utvrde sve ono što je iz aviona jasno kao dan. Slavica je nevin čovjek.

VL
VI
Vito
15:57 20.01.2021.

Prema opisu događaja slično smo doživjeli na Iloviku. Da nije bilo remokera koji je došao i gasio vatru s mora skurilo bi nas k´o piliće. Gasili smo u blizini obale kad smo čuli jak razglas: bježite prema obali odmah!!! Čuli smo čudan i potmuli huk, ništa nismo vidjeli i nastavili gasiti. Kad je drugi puta razglas zagrmio : bježite prema obali i opisao našu odječu okrenuli smo se i potrčali. Došli do obale, a taj potmuli huk odjednom je pojačao i "kroz kamenje" je vatra planula "do neba". Da smo se oglušili i nastavili gasiti, ne bih ovo mogao opisivati, bio bih reš pečenje. Tada sam rekao: ubite me, ali nikad više neću krenuli volonterski gasiti nikakvu vatru.

VL
RE
RedTree
16:50 20.01.2021.

Pitanje za nadležne od lokalne do državne razine, što se čini da drugi grad po veličini Split ne bude svako 5,6 godina ugrožen požarima. Parcele su zarasle(komunalno redarstvo), novi hidranti vjerojatno nisu postavljeni, putevi vjerojatno nisu prošireni. I zašto se sade borovi za koje se tvrdi da su najopasniji za požare!?

VL
LI
liliZG
13:00 22.01.2021.

Slušala sam te njihove razgovore preko radia, oni nisu dovoljno jasno rekli u kojoj su opasnosti a on nije dovoljno ozbiljno shvatio pravu opasnost, i kada se to spojilo , ostali smo bez puno ljudi zbog nekog bezveznog nenastanjenog otićiča.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.