Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O krizi u Hrvatskoj

Dražen Lalić: Premijeru predviđam sudbinu Jadranke Kosor

lalic
Anto Magzan/PIXSELL
12.10.2013.
u 13:54

Svojedobno sam premijerki Kosor javno predlagao da se ponekad provoza tramvajem i čuje građane, a Milanoviću da se ponekad prošeta do Zavoda za zapošljavanje

U intervjuu za Glas Slavonije profesora sociologije i politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i bivši SDP-ovac Dražen Lalić komentirao je odnose u našim velikim strankama.

Upitan vodi li SDP sličnu politiku kao i HDZ, Lalić je odgovorio kako postoje uočljive razlike između SDP-a i HDZ-a pa je tako SDP je otvoreniji prema javnosti, vodi nadzemnu politiku, a HDZ je već dugo obilježen podzemnom politikom, spletkama i podmetanjima u kojima se Tomislav Karamarko i neki njegovi suradnici očito snalaze, samo što to ne pridonosi njihovoj popularnosti u javnosti.

 - Ali, to ne znači da Milanović i ostali vodeći ljudi SDP-a kvalitetno komuniciraju, kako unutar stranke tako i prema javnosti, kaže Lalić.

Osvrnuo se i na dugotrajnu krizu koja pogađa Hrvatsku:

 - Ja sam svojedobno premijerki Jadranki Kosor javno predlagao da se ponekad provoza tramvajem i čuje građane, a Milanoviću, još dok je bio šef oporbe, da se ponekad prošeta od Iblerovog trga do Zavoda za zapošljavanje u Zvonimirovoj, da porazgovara s nezaposlenima. Inače, Milanoviću predviđam sudbinu Jadranke Kosor: kad se nakon izbornoga poraza plima, sada tinjajućega nezadovoljstva u SDP-u, podigne i kada se sasvim razotkriju greške i propusti njegove vlade, onda će za njega u stranci teško još biti mjesta. Moguće je da politički kraj Milanovića uskoro počinje baš u njegovom Zagrebu.

Cijeli intervju pročitajte ovdje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije