Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera ipsilon

Dražen Golemović predao se hrvatskom pravosuđu

golemović
Foto: Pero Lovrović/Vecernji list
1/6
07.05.2011.
u 09:45

Golemovića je hrvatsko pravosuđe tražilo zbog zlouporabe položaja, protuzakonitog posredovanja i davanja mita, a nije mogao biti izručen Hrvatskoj jer ima državljanstvo BiH, budući je rođen u Derventi.

Hrvatski poduzetnik Dražen Golemović danas se predao hrvatskom pravosuđu koje je za njim raspisalo Interpolovu tjeralicu prema optužnici u aferi Ipsilon.

U 11.23 sati Golemović je civilnim automobilom u pratnji još dva vozila dovezen u Rijeku gdje je odmah sproveden u zatvor.

Golemovića je hrvatsko pravosuđe tražilo zbog zlouporabe položaja, protuzakonitog posredovanja i davanja mita. Od 2009. živio je u Banja Luci, a nije mogao biti izručen Hrvatskoj jer ima državljanstvo BiH, budući je rođen u Derventi.

2009. ga privela policija Republike Srpske

Sud u Rijeci u listopadu 2009. odlučio je da se Golemović mora vratiti u pritvor, iz kojeg je izašao 9. listopada iste godine, ali on je tada već bio u BiH i nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Policija Republike Srpske prošle je godine privodila Golemovića zajedno sa Zoranom Ćopićem, najbližim suradnikom narko-bosa Darka Šarića, pod sumnjom da bi mogli ugroziti sigurnost srbijanskog ministra policije Ivice Dačića, koji je tada boravio u Banjoj Luci. Golemović je tada policiji rekao kako sa Šarićem nema nikave veze i da uopće nije imao pojma da Dačić dolazi u Banja Luku.

Jataci mu bili policajci, carinici, državni odvjetnici...

Golemovića i njegove jatake – policajce Nedeljka Mijošeka, Sonju Štević Mijošek, Željka Müllera, Antu Bralića i Ivicu Šoštarića, carinika Silvana Legovića, bivšu pazinsku općinsku državnu odvjetnicu Davorku Smoković i pročelnika Poreznog ureda u Pazinu Elvisa Drandića USKOK tereti da su od ožujka 2008. godine do travnja 2009. godine, koristeći se svojim položajem i ovlastima, Golemoviću činili razne “usluge” i redovito ga servisirali podacima. On se tereti za čak osam kaznenih djela.

Informacije koje su Golemoviću trebale bile su različite. Saznavao je tko mu se “mota” oko kuće i češljao policijske baze o pojedinim osobama, dobivao je potvrde o prebivalištu bez dokumentacije i provjere statusa u evidencijama...

Vozili ga kao štićenu osobu

Iz usluge mu je Ante Bralić, u to vrijeme u MUP-u raspoređen na zaštiti štićenih osoba, dojavio broj mobitela ministra Damira Bajsa, i jednom prilikom, navodi USKOK, na Autocesti Rijeka – Zagreb osigurao nesmetan prolaz. Kad bi bio u Zagrebu, isti je policajac Golemovića prevozio kao štićenu osobu. S bivšom državnom odvjetnicom u Pazinu Golemovića povezuje posredovanje u slučaju obavljanja policijskih izvida nad poslovanjem njegovih poduzeća Istra Rustica i Citygreen, za što ju je, tvrde tužitelji, nagradio zlatnom ogrlicom. Pazinski poreznik pak po njegovu je nalogu prikupljao informacije o poreznom nadzoru nad tim poduzećima za što je “plaćen” skupocjenim televizorom i glazbenom linijom.

Komentara 13

Avatar sultan46
sultan46
10:37 07.05.2011.

Naravno da se predaje,,2 godine je trazio veze i dobro podmazao i tako da ce biti slobodan,,ko ce drugi nego bosanac,,,izigrava hrvata zbog novaca i jer mu je dobro u HR....a brat (damir) mu samo kocka po porecu,,,nista neradi i ima 120 kg.

BC
BCA
10:49 07.05.2011.

Svi će oni polako u rcegovinu ili u ćuzu. Znaš onu kletvu: dabogda imao pa ne imao..he..he

OB
-obrisani-
10:22 07.05.2011.

Dražen Golemović se danas predaje hrvatskom pravosuđu i sa time dokazuje da je \"Pravi Hrvat\" po djelu, jelu i odjelu koji uz zastavu i domoljublje radi \"Prava Nevina Djela\" i tipično na kraju kao \"nevini vitez\" uz Boga ostaje svoj na svome u zatvoru ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije