Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobna struktura stanovništva
Povratak na članak

Dramatični podaci: 'Ovo je upozorenje cijelom hrvatskom društvu'

Svi nepovoljni demografski procesi su tu, a što je još gore samo se ubrzavaju jer manji udio mladog stanovništva znači manji priljev radnika na tržište rada

Komentari 9

IM
Immanuell
20:54 02.03.2022.

Možda više nije ni važno...... Tko zna kako će rat SAD a i Rusije u Ukrajini završiti. Ako dođe ipak do najgoreg, brojni narodi Europe postat će potpuno nevažni na biološkoj karti kontinenta. SAD i NATO rade intenzivno na izbacivanju Rusije iz UN a. Tko zna bar osnove međunarodnih odnosa, zna jako dobro što to znači. Ne možete globalnu nuklearnu silu prekrižiti kao da ne postoji. Ta sila će se tek tada pretvoriti u zvijer da dokaže svima da itekako postoji, a da su oni nevažni. Iz ove situacije se jasno vidi u kojoj su mjeri nekolicina zemalja zapravo vlasnici svijeta. U kontekstu svega toga, problem hrvatskog populacijskog nastajanja sa svjetske scene je stvarno minoran.

VL
DU
Deleted user
01:57 03.03.2022.

Slijedeća 2 tjedna su ključna. Mi smo Ne važni!!! Trenutno je najvažnije pomoći Ukrajini!!!! Mi možemo gladni, žedni, ali Ukrajinci Ne. Oni će za 2 tjedna u EU, a svi drugi godinama ispunjavanjem raznih uvjeta. U slučaju da se zgazi mrava, triba najprije utvrditi tko , zašto, kako, dotičnog kazniti, a onda će se vidjeti koliko je to težak kriminal i korupcija, a tek onda odlučiti. U slučaju poraza Ukrajine nestati će svijeta!!!! Mislimm da bi tribalo sve naše generale, kao i branitelje poslati da spase Ukrajinu. Samo od koga će onda dobivati mirovinu i zdravstveno? Znači za rat su sposobni, ali za raditi nisu? Čudan niki svit, a i ljubav prema Domovini.

VL
DU
Deleted user
00:15 03.03.2022.

Nista se ne radi slucajno ,Hr svoj dio novog svjetskog poretka radi tako dobro da bi se sve zemlje mogle izgledati u nju.cilj je smanjiti populaciju za 50%do 2050

VL
DU
Deleted user
19:33 03.03.2022.

U ovakvoj svjetskoj zavrzlami teško se odlučiti na djecu.Dosta je iskustava sa skloništima 91.Sada Ukrajinska djeca i žene prolaze isto što i mi.Tko onda ima volju za podizanjem obitelji.Svjetski mešetari mogu svaki trenutak pokrenuti ubilački sukob bilo gdje.Braću je lako zavaditi,a pogotovo različite skupine ili interese.

VL
ID
Idimidođimi
20:52 02.03.2022.

I to tek sad shvatili?Godinama demografi to govore.Al curice uglavnom prate instagrame i modicu,a momcima je nàjvažnije koliki su mišići u teretani.Mlađe generacije se više ne žele žrtvovati.Tako je u cijeloj Europi.Samo mali narodi to prije osjete.

VL
Avatar Svračak
Svračak
20:40 02.03.2022.

Objavite koliki je prosjek djece po obitelji u zadnjih 50 godina. Kako je rastao standard smanjivao se broj djece u obitelji. Davno sam rođen i znam da je tamo gdje sam ja rođen uobičajeno bilo imati dvoje djece. To dvoje djece je imalo jedno ili eventualno dvoje djece kada su se poženili i poudali. I sada se svi čude zašto smo stara nacija. U školi su me učili da je dvoje djece tek za jednostavnu reprodukciju nacije a za proširenu reprodukciju treba prosjek biti iznad dvoje djece.

VL
PH
Petarstijena-HR
20:39 02.03.2022.

Treba dozvoliti uvoz ženske populacije iz Ukrajine,Gruzije,Armenije,te Južne Amerike..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.