Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJEKOM VOJNE VJEŽBE

Dramatična snimka iz Italije: Vjetar nosio helikopter prema planini, pilot u posljednji trenutak preuzeo kontrolu

Vjetar nosio helikopter u Italiji
Foto: Screenshot/Instagram
1/3
05.10.2022.
u 18:07

U jednom je trenutku prednjim dijelom helikoptera dotaknuo stijenu

Helikopter AB-205, iz 4. pukovnije vojnog zrakoplovstva "Altair", sudjelovao je u ponedjeljak u međunarodnoj vježbi u Južnom Tirolu kada je upao u nevolju. Vjetar ga je nosio prema planini, a pilot je u posljednji trenutak preuzeo kontrolu i izbjegao katastrofu. 

Kada je pokušavao sletjeti, zbog vjetra se helikopter počeo okretati udesno. Pilot ga je pokušavao ispraviti i skrenuti ulijevo, no helikopter se nastavio vrtjeti bez kontrole. U jednom je trenutku prednjim dijelom helikoptera dotaknuo stijenu, navodi Daily Mail

- Ako se to dogodi dok je helikopter još uvijek u zraku, onda ga samo trebate pustiti dok se ne zaustavi - rekao je David Cenciotti, stručnjak za zrakoplovstvo.

- Razlika je u tome što je u ovom slučaju helikopter već sletio i opasnost od pada je prilično očita - dodaje. 

U zadnjoj sekundi, pilot je povratio kontrolu i izvukao helikopter iz opasnosti. Letjelica je vraćena u zračnu luku Bolzano s oštećenjem.

Cenciotti je rekao da je razgovarao s jednim pilotom koji je događaj opisao kao "dokaz čuda"

 

Ključne riječi

Komentara 3

MT
makan tahi
19:10 05.10.2022.

po naslovu bi se reklo da je dirižabl u kojemu je pilot zaspao

BO
Bojans
18:36 05.10.2022.

Bravo ✌️✌️✌️

DU
Deleted user
20:07 05.10.2022.

Mene su obrisali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije