Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u Srbiji

Drama u vrtiću: Djevojčica (2) se otrovala, popila sredstvo za dezinfekciju

Vrtić (ilustracija)
Foto: Getty Images
18.09.2019.
u 19:12

Direktorica vrtića Ljubina Jevtić rekla je da je pokrenut disciplinski postupak i da su svi nadležni organi upoznati sa slučajem

Djevojčica (2) otrovala se u vrtiću u Srbiji popivši sredstvo za dezinfekciju koje je bilo u bočici s etiketom vode. Dijete je na vrijeme stiglo do liječnika pa nije pretrpjelo teže posljedice.

Kako navodi Blic, incident se dogodio u vrtiću Naša radost u Rači Kragujevačkoj. Odgojiteljica je djetetu dala bočicu da pije misleći da je u njoj voda, ali ona je zapravo sadržavala asepsol, koji sadrži otrovnu tvar benzalkonij-klorid, koja u većim količinama može biti i fatalna. Dijete je ubrzo počelo povraćati, a iz vrtića su, ne znajući što se događa s djetetom, pozvali majku da dođe po nju. Curica je odvedena u bolnicu u Kragujevcu.

Direktorica vrtića Ljubina Jevtić rekla je da je pokrenut disciplinski postupak i da su svi nadležni organi upoznati sa slučajem.

- Odgovornost zaposlenih će se utvrditi kroz istragu i oni će snositi određene posljedice u skladu sa zakonom – kaže Jevtić.

VIDEO Pogledajte video o simptomima koji će vam otkriti imate li problema sa srcem:

Ključne riječi

Komentara 3

CE
centirion
21:26 18.09.2019.

A da nam date malo vijesti iz Mađarske?

KO
Kora
23:51 18.09.2019.

Prestrašno. Ali događa se. Srećom, dobro je svršilo. Drugi put moraju paziti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije