Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Djelovao sam

Drama u Švicarskoj: Latvijac (17) sjekirom ranio više ljudi

Švicarska
Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS/PIXSELL
23.10.2017.
u 07:11

Potom je pobjegao u ukradenom automobilu koji je slupao te nastavio pješice

U gradiću u istočnoj Švicarskoj sedamnaestogodišnji Latvijac u dva je odvojena napada sjekirom u nedjelju navečer ranio nekoliko ljudi, objavila je policija.

Po policiji iz St Gallena, osumnjičeni je najprije napao nekoliko ljudi na trgu u mjestu Flums, 85 kilometara jugoistočno od Züricha, nešto iza 20 sati.

Potom je pobjegao u ukradenom automobilu koji je slupao te nastavio pješice. Ušavši na benzinsku postaju nastavio je s napadom.

Policija je na njega otvorila vatru i ozlijedila ga te uhitila.

Vlasti su objavile da je djelovao sam i da u ovom trenutku nema naznaka da njegov napad ima veze s terorizmom.

Ozbiljnost ozljeda ranjenih još treba utvrditi, dodala je policija.

Komentara 3

OB
ObrenM
08:33 23.10.2017.

Jos vise zastitimo maloljetnike.

Avatar nekakav
nekakav
10:49 23.10.2017.

ne, to se nije dogodilo. europa zatvara oči nad porastom neonacista u istočnoj europi, i tamo misle da je to prihvatljivo ponašanje. eto vam primjera iz ukrajine, pred tjedan dana bio usred kijeva veliki skup neonacista i štovatelja bandere, koji je sa nijemcima šurovao tijekom 2. sv. rata, i kriv za mnoge ratne zločine. o tom skupu niti jedan zapadni medij nije pisao, to za njih ne postoji. kao ni za svako malo mimohoda neonacista po latviji, estoniji, litvi, poljskoj. ali zato se naslovnicom poprati skup 57 privrženika nekog ruskog oporbenog političara, koji uživa povjerenje čak 2% biračkog tijela, i prema zapadnom tisku je to veliki protivnik putina. neka europa samo nastavi s ovom praksom, upozorenja joj dolaze na svakim novim izborima. kad vam usred europe budu desničari zavladali u najgorem formatu, budete se pitali kako je to moguće, što je birače nagnalo njima. mediji još uvijek ne shvaćaju da su svi pokreti u biti i protiv njih, u biti ljevičarskih medija. koji šire dugoročno opasne ideje. eto vam švedske, nema policija što raditi u sve više gradova. ni ulaziti. čak zatvaraju policijske postaje. da ne remete 'mir' imigrantima. ovo sa sjekirom u švicarskoj je zanimljivo, i 'nije povezano sa terorizmom'. da se ne bi slučajno zamjerili jednoj skupini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije