Naslovnica Vijesti Hrvatska

Drama u riječkom HNK: Grozan je osjećaj kada te bace na cestu!

Bivša intendantica riječkog HNK Nada Matošević Orešković tvrdi da je postojao plan njene eliminacije
02. srpnja 2015. u 00:05 30 komentara 4815 prikaza
naslovnica
Foto: VL

Rješenje o otkazu koje je u petak poslijepodne dobila na kućnu adresu vrhunac je drame koju proživljava bivša intendantica riječkog HNK Nada Matošević Orešković. Potresena, ponekad i na rubu suza, ispričala nam je svoju priču poduprtu i opsežnom dokumentacijom koju smo dobili na uvid, u kojoj je i tužba zbog mobinga koju je 5. lipnja preko odvjetnika uložila protiv kazališta.

Je li vas iznenadio otkaz?

Pretpostavljala sam da bi se i to moglo dogoditi, ali sam se nadala da će glas razuma prevladati i da Grad tako nešto neće dopustiti.

Kako je sve počelo?

Prije godinu dana gradonačelnik me zamolio da se povučem prije isteka mandata da bi nova uprava što prije počela raditi. Dobila sam usmena i pismena obećanja o tijeku primopredaje i svom budućem radu, pa i to da mi se neće onemogućavati rad izvan matične kuće. Sva su ta obećanja pogažena. Ali tijekom ljeta smo lijepo surađivali. (...)

>>Cijeli razgovor s Nadom Matošević Orešković čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista, a iz novog broja još izdavajamo:

>>Lalovac: Prijetio mi je bankar, prijavio sam ga Cvitanu

>>Dalić: Grčka je propala još 2014., a Hrvatska još ima šansu

>>Kubanci suzbili prijenos HIV-a s majke na dijete

>>U Lici otkrili endemsku vrstu "stonogu iz pakla"

>>Rog - DInamov propust težak 5 milijuna eura

>>Ne propustite novi broj Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje

naslovnica | Autor : VL Foto: VL

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Idler 3
  Idler 3:

  Štovana gospođo, vjerojatno niste dovoljno hvalili Titu i njegve antifašiste, kojekakšne udruge za prava ova il ona, hraćkali po svojoj zemlji....i to vam je tak !!!

 • bubimir:

  čiji su tu prsti umiješani - obersnelovi ili frljićevi, svejedno je ali da će na kraju balade oni sve prebaciti na antifašizam i bujajući nacionalizam, to je sigurno, a usput će se hvaliti riječka vlast i umjetnički talent politički proračunatog provokatora

 • bakulušić:

  Čudno, svi kažu da je Rijeka tolerantna!? Možda je u Rijeci akcija "ili mi ili oni" onako, potiho, krenula malo kasnije nego u preostalim djelovima Hrvatske.