Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Primopredaja dužnosti

Dragutin Repinc novi je zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga

Dragutin Repinc
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
02.10.2014.
u 14:07

"Za uspješnu vojnu karijeru svakom časniku bitna tri elementa: vizija, stručnost i usredotočenost na ljude“, rekao je viceadmiral Urlić koji je svoju dužnost predao generalu Repincu

Primopredaja dužnosti zamjenika načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske održana je danas između viceadmirala Ante Urlića i general pukovnika Dragutina Repinca u Glavnom stožeru OSRH.

O novom Zamjeniku načelnika GS OS RH, general bojniku Dragutinu Repincu (na slici), general Lovrić je rekao kako je riječ o vrhunskom časniku školovanom u Hrvatskoj i inozemstvu.

"General Repinc je jedini hrvatski časnik koji je zapovijedao UN misijom, a osim sudjelovanjem u mirovnim misijama, izuzetno uspješno je zapovijedao i Hrvatskom kopnenom vojskom“, rekao je general Lovrić dodavši kako generala Repinca očekuju nove i zahtjevne zadaće.

Također, tom prigodom general Lovrić podsjetio je na bogatu vojnu karijeru viceadmirala Urlića. U Oružanim snagama viceadmiral je obnašao niz zapovjednih dužnosti, od zapovjednika obrane općine Makarska, 156. brigade HV-a, Vojno pomorskog sektora južni Jadran – Ploče, načelnika stožera Zapovjedništva HRM-a, zapovjednika HRM-a, do Zamjenika načelnika Glavnog stožera OS RH.

Viceadmiral Urlić u svom je govoru istaknuo kako mu je iznimna čast bila obavljati dužnost zamjenika načelnika GS OS RH.

"Za uspješnu vojnu karijeru svakom časniku bitna tri elementa: vizija, stručnost i usredotočenost na ljude“, rekao je viceadmiral Urlić. Također, rekao je kako je uvjeren da će general Repinc dostojno obavljati dužnost Zamjenika načelnika GS OS RH.

General pukovnik Dragutin Repinc je zahvalio načelniku GS, ministru obrane i Predsjedniku Republike na odabiru i postavljenju na dužnost Zamjenika načelnika GS OS RH.

"Nadam se da ću biti dostojan zamjenik viceadmiralu Urliću te da ćemo zajednički nastaviti surađivati kako bi polučili dobre rezultate i uspjeh“, rekao je general Repinc.

General pukovnik Dragutin Repinc je rođen 19. studenoga 1959. godine u Zagrebu. Završio je Vojnu akademiju kopnene vojske. Od 1991. godine do danas obnašao je niz zapovjednih dužnosti, od pomoćnika zapovjednika za obuku pričuvnog sastava, pomoćnika načelnika Sektora za organizacijsko-mobilizacijske i kadrovske poslove Zbornog područja Zagreb, savjetnika za operativno nastavno planiranje i nastavnika za izobrazbu stožernih časnika, zapovjednika Časničke škole Učilišta HKoV-a, dužnost načelnika Odjela za operativno planiranje Uprave za operativne poslove GS OS RH, načelnika stožera u Zapovjedništvu HKoV-a i načelnika Uprave za planiranje GS OS RH. Na dužnost zamjenika načelnika GS OS RH dolazi s dužnosti zapovjednika HKoV-a.

Odlikovan je Redom bana Jelačića, Redom kneza Branimira, Redom hrvatskog trolista, Redom hrvatskog pletera, Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti i medaljom „Oluja“, a u više navrata je nagrađen i pohvaljen za svoj rad i doprinos razvoju Oružanih snaga RH.

>> General Mate Ostović novi je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske

>> General Dragutin Repinc novi je zapovjednik Kopnene vojske

 

Komentara 4

Avatar Feniks
Feniks
14:49 02.10.2014.

Jedna rečenica u tekstu je nedovršena. Repinc je završio vojnu akademiju kopnene vojske u Beogradu. Odličan vojnik, ali Josipović u vrh gura samo takve.

PO
ponavljac
23:14 02.10.2014.

jedan od rijetkih JNA oficira koji j ejoš 1991 prešao na hrvatsku stranu i nitko ga ne može krivit zašto mu nitko nije dao zapovijed da vodi neku pješačku brigadu , a tko zna koji su razlozi . u svakom slučaju čovjke nem apojma što je torat, pokupio gomilu odlikovanja i činova , ali s obzirom na ofirčiće i podoficirčiće koji su se 1992 odlučili preći na drugu stranu ili oni koji su se priključili 1994 u Hv iako su bili punoljetni 1991 ovaj je još rambo

Avatar neidemdalje
neidemdalje
02:33 03.10.2014.

sve njegove dužnosti se svode na prepiske i dopisivanje ali zato ima sva prestižna odlikovanja ... teški uvlakač i niš koristi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije