Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dragutin Lesar:

'Odlazim iz politike, bavit ću se životom'

Dragutin Lesar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.04.2015.
u 10:30

Odradit ću mandat s Laburistima do kraja, ali nakon toga se ne planiram više kandidirati za Sabor, kazao je za N1 laburist Dragutin Lesar

Laburist Dragutin Lesar najavio je, gostujući u emisiji Novi dan na televiziji N1, kako odlazi iz politike.

– Odradit ću mandat s Laburistima do kraja, ali nakon toga se ne planiram više kandidirati za Sabor – rekao je Lesar, a na pitanje što planira raditi kratko je odgovorio:

– Bavit ću se životom.

Lesar je kazao da će Hrvatska, pobijedi li na izborima HDZ i premijer postane Tomislav Karamarko, biti "dolina suza".

Komentirao je i predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja će preko računa HDZ-a donirati 1,17 milijuna kuna od predsjedničke kampanje te tako izbjeći plaćanje poreza.

– To je zakonito, ali je u moralnom smislu sporno. Predsjednica je dobila državni novac, koji joj je višak. Mogla je to zadržati ili platiti porez i donirati višak sredstava. Propisi su jasni, žao mi je što predsjednica prije nije znala zakonske odredbe. Sramotno je da se još za vrijeme Vlade HDZ-a pokušavalo zakonski osloboditi humanitarne donacije od plaćanja PDV-a, ali se to nije dogodilo. Ovaj sukob je u pozadini ideološke naravi. U Hrvatskoj imamo široka, jaka vrata prema povijesti koja nikako ne možemo zatvoriti – kaže Lesar.

Komentirao je i izjave ministra Branka Grčića da se gospodarstvo polako oporavlja i da pada broj nezaposlenih. "Iz recesije nismo izašli, to je činjenica. Mislim da Hrvatska ove godine neće izaći iz recesije, ali se smanjuje pritisak i zbog rasta industrijske proizvodnje smo krenuli u dobrom smjeru."

>> 'Ne promijeni li Sabor Zakon o izbornim jednicama, svi mogu osporavati izborni rezultat'

Komentara 21

JO
Jole1958
10:45 30.04.2015.

Spreman sam preuzeti njegovo (ili Šeksovo) mjesto i plaću u Saboru.

DU
Deleted user
12:42 30.04.2015.

lesar je obično laprdalo ali je bitno da je sina zaposlio u stranci

DU
Deleted user
12:21 30.04.2015.

a čime si se ti to g. Lesar uopće u životu ozbiljno bavio ?.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije