Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRID

Drago Prgomet: Nema potrebe nastavljati s prosvjedom branitelja u Savskoj

Drago Prgomet
Marko Lukunić/PIXSELL
02.06.2015.
u 13:30

"I nadalje smatramo smatramo da je dijalog jedini mogući način da se braniteljski prosvjed završi", stoji u Prgometovu priopćenju.

Drago Prgomet, predsjednik Hrvatske inicijative za dijalog, pozdravio je spremnost Vlade i branitelja na javni razgovor o problemima.

"I nadalje smatramo smatramo da je dijalog jedini mogući način da se braniteljski prosvjed završi", stoji u Prgometovu priopćenju. Smatraju da Vlada, odnosno u prvom redu Ministarstvo branitelja, i branitelji moraju "nastaviti započete razgovore posebice o socijalnim, zdravstvenim i ostalim materijalnim pravima te objediniti braniteljskih prava iz sadašnjih nekoliko različitih zakona u jedinstven braniteljski zakon".

"Razgovarajmo i nađimo rješenje temeljeno na dijalogu"

"Nema potrebe, kao što smo i dosad isticali, nastavljati s prosvjedom u Savskoj 66", piše Prgomet te dodaje da događanja na Markovom trgu prošlog tjedna "nikoga nisu ostavila ravnodušnima".

"Kako za ovo iznimno značajno društveno pitanje, tako i za sva ostala krucijalna, HRID poručuje: 'Razgovarajmo i nađimo rješenje temeljeno na dijalogu. Sve ostalo ovu podijeljenu zemlju samo gura u veću apatiju i beznađe!'", zaključuje Prgomet u priopćenju HRID-a.

>>Ranko Ostojić: Gušenje policajaca i udaranje, neće proći bez sankcija!

>> Rovovska bitka bez pobjednika, ali show je ipak ukrao premijer

>> Tko je sve sudjelovao na sastanku branitelja i premijera

Komentara 33

DU
Deleted user
13:57 02.06.2015.

Zrno razuma u moru budalastine

Avatar MK
MK
16:13 02.06.2015.

...8 mjeseci Ministar Matić prolazi ignorantno pored šatora na svoj posao - da bi se jučer glasno u kamare zapitao "zašto dialog do sad nije bio moguć?". ...Još prekojučer govorio je medijima "javnost će se šokirati kada čuje zbog čega branitelji prosvjeduju" i tako opet dao novog povoda hajci na Branitelje - dok je Milanović jučer ustanovio "...da se sa većinom izlaganja branitelja slaze, ...da za neke stvari nezna, ...da moze biti da je bilo pogrešaka, ...da smatra da su navedeni problemi riješivi"! ...i Branitelji misle da su navedeni problemi riješivi - ali i misle da resorni Ministar te probleme ne zeli ili nezna riješiti i zato prosvjeduju!

Avatar mirica19
mirica19
21:18 02.06.2015.

Dali je ovaj relevantan??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije