Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koalicija s Mostom

Drago Prgomet džoker Bože Petrova za okršaj s Milanovićem i Holy

12.05.2015., Zagreb - Prof.dr.sc. Drago Prgomet, dr.med., specijalist otorinolaringolog i politicar.  Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
18.09.2015.
u 16:40

Prgometove ambicije vezane su i za Zagreb i za Slavonski Brod

Na hrvatskom političkom nebu stvara se još jedna predizborna koalicija "trećeg puta" koja bi mogla pomrsiti račune nedodirljivima, HDZ-u i SDP-u. Drago Prgomet, bivši zamjenik predsjednika HDZ-a, ide na parlamentarne izbore s Mostom nezavisnih lista metkovskog gradonačelnika Bože Petrova.

Dogovorili su gotovo sve detalje političkog sporazuma koji će, doznajemo, biti i službeno potvrđen danas.

Suradnja sjevera i juga

– Mogu potvrditi da već neko vrijeme razgovaram s Petrovom i njegovim Mostom. Razgovori idu jako dobro. Najvjerojatnije ćemo u petak izvijestiti javnost o našemu dogovoru – zagonetno kaže dr. Drago Prgomet. Nije želio iznositi detalje o dosadašnjim pregovorima ni otkriti hoće li se kandidirati u Slavonskom Brodu ili Zagrebu. Iako još uvijek važe, za sada blagu prednost ima Zagreb. Izabere li Zagreb, Prgomet bi u prvoj izbornoj jedinici ukrstio koplja sa Zoranom Milanovićem i Mirelom Holy. Petrov također nije želio odgovarati na konkretna pitanja, ali se iz njegove diplomatske izjave može razabrati da su pregovori s Prgometom bili uspješni.

– Volio bih da Prgomet iziđe na izbore s nama. Vidjet ćemo hoće li se to dogoditi, rekao je Petrov koji je nedavno u jednoj radijskoj emisiji izjavio da će njegov MOST na parlamentarnim izborima imati svog "džokera". Sada je posve sigurno da je mislio na Prgometa.

Prgomet i Petrov uvjereni su da ova suradnja sjevera i juga ima puno prednosti, a vrlo malo nedostataka. Nije, naime, riječ o nekoj iznuđenoj suradnji, koja je sklepana samo zbog predizborne matematike, nego i o programskoj i osobnoj bliskosti dvojice političara. Petrov i Prgomet pripadaju konzervativnom političkom spektru, ali su prihvatljivi i za birače centra, pa čak i za neke razočarane ljevičare. Neće biti ni problema oko sastavljanja izbornih lista jer je Petrov orijentiran na Dalmaciju, a Prgomet na kontinent. Prgometove ambicije vezane su uglavnom za Zagreb, u kojem živi i radi, te Slavonski Brod, u kojemu je počeo svoju političku i liječničku karijeru.

Odriješene ruke

U izbornim jedinicama koje zahvaćaju Zagreb i Slavonski Brod Prgomet će, doznajemo, imati odriješene ruke da sastavi "svoju" listu. Suradnjom s Prgometom, koji je prepoznatljiva politička figura na nacionalnoj razini, Most definitivno izlazi iz regionalnih dalmatinskih okvira. Petrov je već dogovorio suradnju s profesorom na Ekonomskom fakultetu dr. Ivanom Lovrinovićem, poznatim kritičarom guvernera Borisa Vujčića i savjetnikom Udruge Franak. On bi također mogao biti u nekoj zagrebačkoj izbornoj jedinici. Gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić također ide na izbore s Božom Petrovom.

>>Drago Prgomet Kući ljubavi darovao 20.000 kuna

>>Prgomet': 'Želio sam sačuvati ratne događaje 
od zaborava'

Komentara 6

Avatar Feniks
Feniks
20:30 18.09.2015.

Dobit će 0,01%.

BE
berija
21:49 18.09.2015.

Jadno. Zar s tim opsjenarom Petrovom?

GD
goranka.dorotic
23:41 20.09.2015.

hdz-ov lijevi i desni bek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije