Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milanović o aktualnostima

Drago mi je što Karamarko misli da Vlada kao cjelina funkcionira

Zoran Milanović
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
10.12.2013.
u 14:55

Odgovarajući na aktualna pitanja premijer je u Opatiji istaknuo i da su današnji prosvjedi Hvidre prizemna politička farsa, a za Pelješki most dodao da očekuje od EU financiranje toga projekta, koji povezuje Europu s Europom

- O smjeni ministara odlučuje Sabor, ali meni je drago da on smatra da Vlada kao cjelina funkcionira, to je dobra poruka - poručio je danas iz Opatije predsjednik Vlade Zoran Milanović predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku koji je u ponedjeljak pozvao na rekonstrukciju Vlade i prijevremene izbore.

Osvrćući se i na druga aktualna pitanja premijer je današnje prosvjede u organizaciji Hvidre nazvao prizemnom političkom farsom, napominjući da je Vlada jasno rekla da oni koji imaju visoke mirovine moraju sudjelovati u sustavu solidarnosti jer je to ljudski i korektno, ali da se to ne odnosi na 100-postotne invalide niti djecu poginulih branitelja.

S javnim službenicima je, kazao je Milanović, dogovoreno da nema božićnica ni regresa - dok BDP ne bude rastao i dok deficit ne padne do tri posto to će nažalost biti tako za sve nas. Dodao je da se upravo danas objavljuju preporuke Vijeća EU o proceduri prekomjernog deficita i da nas čeka još teških odluka u sljedeće tri godine, no izrazio je uvjerenje da će socijalna prava ostati učuvana, sigurno prava  umirovljenika kao najugroženije skupine. 

 - U sljedećoj godini očekujem gospodarski oporavak, rast s blagim oporavkom zaposlenosti, ali to je proces koji će trajati godinama - kazao je Milanović ne želeći komentirati pesimistična stajališta Udruge poslodavaca koji su ovu godinu nazvali izgubljenom , a njegovu Vladu ocijenili s 1,39. 

 Premijer se osvrnuo i na pitanje gradnje Pelješkog mosta rekavši da "očekuje financiranje tog projekta od EU jer povezuje Europu s Europom."

- Kad govorimo o financiranju gradnje Pelješkog mosta govorimo o malo manje od dvije milijarde kuna, o ogromnom novcu koji mi nemamo i zato je cijeli ovaj napor koji poduzimamo, i koji osobno poduzimam, ali ne pričam o tome kao neki drugi koji pričaju, a nisu uključeni u to , usmjeren prema tome da taj projekt financira EU - kazao je premijer dodajući da bi  financiranje projekta sredstvima EU bilo moralno opravdano, no da neće donositi nikakve preuranjene zaključke.

Komentara 14

BA
Black Angels
15:58 10.12.2013.

sa svakom izjavom,,,o nekom boljem,,,,,za njih je,,,,u sljedecoj godini,,,bla bla bla,,,i tako svake godine u sljedecoj godini,,,,samo prazne i jeftine rijeci i jos jeftinije izjave ,,,ove nesposobne vlade,,,,

A9
A*9
15:50 10.12.2013.

Milančetova Vlada odlično funkcionira – u uništavanju Hrvatske! Tu joj nitko nije ravan.

IC
ico1
15:35 10.12.2013.

Molanoviću moja mirovina velika 5234kn a tvoja plaća 20 tisuća i nije ja dao sve što sam ima 90 i uteka.. Bio si premlad ja malđi od tebe moga sam ić i to dobrovoljno sramise Milanoviću..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije