Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drago Čengić
Povratak na članak

'Intelektualna elita bila je glasnija čak i u vrijeme Tuđmana'

Nakon šest godina krize intelektualna elita nema volje ni sročiti pismo u kojem bi se premijeru reklo: 'Odstupite!'

Komentari 29

Avatar Vrijeme
Vrijeme
21:12 13.05.2015.

Intelektualna elita je vec godinama uhljebljena, drzi nizak profil da ne bode oci, i tiho sudjeluje zajedno sa kriminalnom u velikoj izdaji.

VL
BR
brojevi
21:23 13.05.2015.

Koja intalaktualna ekipa? Papolovica od njih, u najmanju ruku imaju sumnjive diplome *made in BiH* ili su doktorat stekli na vikend fakultetima. Uglavnom svi su po državnim službama i kao politički podobni drže sve pod kontrolom. Druga polovica je, zbogog nepremostivih prepreka, uglavnom odselila u zapadne zemlje i svakodnevno smo svjedoci njihovih uspješnih karijera.

VL
FU
fullmax
22:52 13.05.2015.

Zali boze svake kune potrosene za Institut "Ive Pilara", institut za vulgarizaciju pameti

VL
DU
Deleted user
22:55 13.05.2015.

Za razliku od vremena prije Tuđmana kad ste svi skupa bili najglasniji u svojoj tišini.

VL
MI
miso
20:53 13.05.2015.

Kad vidimo što je u zadnjih tjedan dana prezentirano iz 'Ive Pilara', koja sve znanstvena dostignuća i znanstvenici, kao intelektualac imam snage jasno i glasno reći - Odstupite. Molim da se takav institut dokine.

VL
MO
mojazemlja
21:49 13.05.2015.

Za vrijeme Tuđmana ta tvoja elita je išla po Europi i Americi(budiša odbio),da bi "detuđmanizirali"Hrvatsku.A danas se ti isti sve više pozivaju na Tuđmana.Ubrzo ćeš i ti "prepametni znanstveniče".

VL
DU
Deleted user
20:30 13.05.2015.

Intelektualci koji su tražili od Tuđmana da odstupi u sred rata!? I njih ovaj hvali??? Još jedan od onih "ko nas bre zavadi"...

VL
ME
Meter
20:41 13.05.2015.

Jak institut...

VL
BA
bakulušić
19:56 13.05.2015.

Hrvatska je ideološki duboko podjeljena zemlja a te podjele nisu mimoišle ni intelektualnu elitu. Svi hrvatski sociolozi, a i svi drugi znanstvenici mogu praviti analize, njihov trud neće uroditi plodom. Najbolju analizu i zaključak dala je moja baba: "Ajde dite moje, pa vidiš da su oni još uvik na vlasti i sve je u njiovim rukama". Tu započinje i završava svaka rasprava. Možda bi psiholozi i psihijatri mogli kazati i objasniti nešto više, no ni od toga nikakve koristi. Naš saveznik je jedino vrijeme koje gradi i koje razgrađuje. Opet dolazimo do onih biblijskih četrdeset godina lutanja pustinjom i čekanjem da izumru generacije rođene u ropstvu. Sada to više nije četrdeset godina nego puno više, koliko traje prosječan životni vijek. I preostaje nam nada da komunistička djeca neće uništiti još ovo malo što nam je preostalo. Tko preživi, bit će mu dugo i široko.

VL
Avatar d-ano
d-ano
00:15 14.05.2015.

Oni koji nisu mogli drzat jezik za zubima su na burzi rada ili su otisli trbuhom za kruhom gdje cijene koliko toliko njihovu inteligenciju.........ne kaze se uzalud ,da najlakse iskoristimo sistem ako mu se pokorimo,,,,njihovim zakonima,,

VL
Avatar dmitarX
dmitarX
22:38 13.05.2015.

koja intelektualna elita, što je to? i što ovaj naslov uopće znači..i na što upućuje?!

VL
DU
Deleted user
05:49 14.05.2015.

Pomalo me čudi što razni analitičari govore kako su neke društvene teme manje relevantne, gotovo irelevantne za aktualnu hrvatsku stvarnost, a i običnom građaninu je jasno da su sve te teme relevantne inače ih ne bi bilo! Bolje bi bilo da ta intelektualna elita prozbori nešto o tim temama, da sudjeluje u rješavanju i tih teme nego da ih odbacuju kroz firmu irelevantnosti! Time i oni doprinose da se neke teme, ma koliko ih mi relativizirali i omalovažavali, postaju i ostaju najrelevantnije! Naime, braća Kain i Abel su se "mogli" dogovoriti o upravljanjem raspodjeli stada, ali su se oni poklali! Dakle, zanemarivanje interesnih sfera javnosti, je guranje glave u pjesak pa i kad kažemo da je jedino naša glava iznad pjeska!

VL
HR
hrkomentar
21:17 13.05.2015.

Upuceniji kazu da je dr. Cengic u zadnjim danima komunizma bio sekretar na tadasnjem ideoloskom vodecem institutu - IDISu.. i sada proziva Tudjmanovo doba kao nedemokratskim i kao doba strahovlade..

VL
Avatar delminium
delminium
21:25 13.05.2015.

nemojte molim vas pa kakva intelektualna elita,, pogledajte samo tko pod sljemenom može imati autoškolu ,, djeca udbaša i intelekt ne idu ruku pod ruku

VL
RA
raduc
21:18 13.05.2015.

Zato ima seljaka koji će glasati za dvije stranke

VL
MA
malodesno
10:15 14.05.2015.

Upravo mi je zbrisan komentar , toliko o slobodi govora danas i demokraciji u RH.

VL
Avatar __________
__________
21:01 13.05.2015.

Pa dobro, nije baš da je sva intelektualna elita pasivna. Naprotiv, neki su vrlo aktivno uključeni u politički život. Evo npr. mr.sc.Vaso.

VL
Avatar Bombaš
Bombaš
10:27 14.05.2015.

Molim da mi se objasni: Kaže naš admiral:Hrvatska je jedina nacija u povijesti ratova u cijelom svijetu koja je dobro činila agresoru i ostavila 4 koridora Srbima za "bežaniju". Pa to je u Vukovaru radila i JNA za Hrvate "podrumare". Tako su građani Hrvatske Srpske nacionalnosti postali "izbjeglice", u drugoj zemlji, a Hrvati "prognanici" u svojoj bivšoj i novoj zemlji"!? Bilo bi ipak najbolje da su ostali na svojim ognjištima??!!!!

VL
OB
Objektivno...
08:09 14.05.2015.

... kada će se koji hrvatski novinar uhvatiti teme da novinarski obradi ono što je prof.dr.sc. Alan Uzelac umjesto "pravosudna elita" nazvao - "predsjednička oligarhija"? Riječ je naime o odličnom i hrabrom radu u svjetlu čl.6.1. Europske Konvencije (pravo na pošteno suđenje) u kojem se vrlo logično obrazlaže kako predsjednici nekih sudova iz sjene mogu utjecati na donošenje "nekih čudnih" pragmatičnih presuda... Vrijedi pročitati... Samo treba u google ukucati - predsjednička oligarhija. Mnogima od tih naših ili uvezenih pravosudnih oligarha kao i ministru Kotromanoviću treba prevoditelj za engleski jezik... To je naša stvarnost i naša - "pravosudna inteligencija" :(

VL
Avatar darkoaa10hush
darkoaa10hush
03:29 14.05.2015.

Potrebna su nam intelektualci, ali katolici! Našu katoličku inteligenciju su uništili partizani kad su preuzeli vlast u Hrvatskoj, Bosni i Vojvodini.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.