Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komemoracija Boljkovcu

'Dragi Joža, bio si najbolji gradonačelnik'

Josip Boljkovac komemoracija
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
1/6
14.11.2014.
u 13:36

Zamjenik gradonačelnika Dubravko Delić istaknuo ulogu Boljkovca u pomirenju Hrvata i Srba

– Pokojni Josip Boljkovac (na fotografiji) zalagao se i tijekom rata i nakon njega za pomirbu Hrvata i Srba u interesu boljeg života generacija koje dolaze, pa i to može biti poruka s današnje komemoracije – poručio je Dubravko Delić, zamjenik gradonačelnika, na komemoraciji antifašistu, bivšem gradonačelniku Karlovca, saborskom zastupniku, prvom hrvatskom ministru unutarnjih poslova.

Komemoracija se održala u petak s početkom u 12 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom u organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Karlovac, uoči ukopa u Vukovoj Gorici. Pozdravni govor, pred pedesetak okupljenih, dao je predsjednik te boračke organizacije Mirko Miladinović, a o Boljkovčevom životu govorio je njegov suborac iz Drugog svjetskog rata Zvonko Matičić. Istaknuta je uloga Boljkovca u antifašističkoj borbi, razvoju Karlovca i karlovačkog kraja, Hrvatskom proljeću i osamostaljenju Hrvatske.

Foto: Dominik Grgurić/Pixsell

Knjiga žalosti otvorena je od 11 sati, a u nju su se upisivali Boljkovčevi suradnici, predstavnici srpske nacionalne manjine i ostali. – Dragi Joža, bio si najbolji gradonačelnik, uz Ivana Banjavčića, od osnutka Karlovca do danas – napisao je Mirko Butković, jedan od građana koji su prisustvovali komemoraciji.

>>Josip Boljkovac – vizionar koji je Karlovac razvijao u moderan grad

>>Josip Boljkovac preminuo u 94. godini

Komentara 26

TT
tik tak
13:45 14.11.2014.

Uzalud se mi svi zalažemo za pomirenje kad Srbi to ne prihvacaju nego to smatraju našom slabošću. Eto vam svi ovi koji su devedesetih žarili i palili po Hrvatskoj na vlasti u Srbiji.Možemi li mi takvima stalno pružati ruku pomirenja ako nas oni zbog toga ismijavaju?

FN
Fr@njo
13:58 14.11.2014.

koja bolest, teska,..umjesto da ga pokopaju i sute od srama.

MO
mojazemlja
13:43 14.11.2014.

Samo da ne napišu da je bio bolji i od " onog"Jože..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije