Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar Zlatko Hasanbegović:
Povratak na članak

'Protiv mene je dokoličarski kulturni agitprop i ‘pokretni prijeki sud’, zasad bez egzekucije'

Bio sam svjestan kontroverzi, očekivao sam napade, ali potajice sam se nadao da neće eskalirati u histeriju i javni linč, kaže Hasanbegović

Komentari 55

Avatar abakus
abakus
20:57 29.01.2016.

Odličan, odličan intervju. Hvala Večernjaku na njemu i hvala još i više g. Hasanbegoviću na kulturnim i istovremeno jasnim odgovorima, dostojnim intelektualca. Već sada, iako neki tvrde da nema veze s kulturom, uočio je sve prave i najbitnije probleme tog područja, a tko zna u čemu je problem na pola je puta da ga i riješi. Istaknut ću samo jedan pasus: "Nakladništvo opterećuju nelojalna konkurencija, stanovit metež i problem (ne)jasnih mjerila za dodjelu novca kojim jedni postaju dvorski nakladnici i nakladnički celebrityji, a drugi nakladničke parije koje se kažnjava po ideološkom ključu. Tek površnim uvidom u odobrene potpore i otkupe za 2015. godinu može se uočiti nerazmjer između onih koji su pretplatnici na potpore i otkupe i one koji ne mogu dobiti novac sve i da ponude na natječaj budućeg dobitnika Nobelove nagrade za književnost." Točno i to je nešto na što upozoravam već godinama. Neka samo tu uvede reda i već je puno učinio. Još jednom sve pohvale, g. Hasanbegoviću! Samo nastavite tako, a na napade i prozivke lezilebovića nemojte se uopće osvrtati.

VL
MA
MarioG
21:01 29.01.2016.

Svaka cast. Ugodno iznenadjenje.

VL
Avatar juricamesko
juricamesko
21:06 29.01.2016.

ministar kulture kakav treba Hrvatskoj.da isuši močvaru koja se nakupila oko tog i u tom ministarstvu.ne dajte se obeshrabriti napadima pijavica i derikoža hrvatskog proračuna.sretno ministre.

VL
BA
bakulušić
21:03 29.01.2016.

Oni još uvijek misle da je sve njihovo. uključujući i istinu. Neka Vas Bog čuva!

VL
DU
Deleted user
21:26 29.01.2016.

Dosta je profitera i sisavaca. Zbog takvih je antifašizam i postao floskula.

VL
Avatar Zampić
Zampić
21:28 29.01.2016.

hasan je zakon

VL
DB
dbedek
11:02 30.01.2016.

Konačno smo dobili ministra koji je kompetentan za resor koji je naslijedio. Dovoljno mlad da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima u svim segmentima. Nadam se i odlučan u provođenju. Ovaj intervju daje nadu da će hrvatska kultura konačnoo ići u boljitak na bazi pravih i ispravnih kriterija.

VL
PI
pipnicar
21:49 30.01.2016.

Svaka cast, odusevljen sam gospodinom Hasanbegovicem, njegovim stavovima i pameti.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.