Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
virovitička bolnica

Dr. Živko: Informacije o zatvaranju Dječjeg odjela su laž

Marijana Živko
Marija Lovrenc
08.05.2014.
u 14:53

Sanacijski plan Opće bolnice već dugo vremena u javnosti, osobito zbog prozivki od strane lokalnog HDZ-a, izaziva podijeljene reakcije

Virovitička Opća bolnica krenula je sa planom sanacije i podmirenjem troškova prema dobavljačima, kazala je u četvrtak u Virovitici na konferenciji za novinare županijskog SDP-a sanacijska ravnateljica dr. Marijana Živko.

Sanacijski plan Opće bolnice već dugo vremena u javnosti, osobito zbog prozivki od strane lokalnog HDZ-a, izaziva podijeljene reakcije, a različitim medijskim natpisima u lokalnom tjedniku šire se dezinformacije i nepotrebno zbunjuju i plaše građani, komentirala je dr. Živko.

– Moram napomenuti da je jedna od posljednjih vijesti koja plaši građane ta da se navodno zatvara Dječji odjel. Te su informacije laž. Sanacijski plan predviđa reorganizaciju odjela, smanjenje broja kreveta za akutna stanja, od kojih su danas mnogi prazni, a kako bi se povećao broj ležajeva za dnevnu bolnicu. Pedijatrija je jedan od četiri temeljna odjela svake bolnice, pa tako i naše i zato u taj odjel stalno ulažemo. Upravo su predviđena sredstva za kupovinu reanimacijskog krevetića – kazala je dr. Marijana Živko.

Na mjesto sanacijske ravnateljice došla je lani u srpnju, a dug koji je naslijedila od bivšeg vodstva bolnice iznosio je 27 milijuna kuna. Do početka sanacije, narastao je na 30 milijuna kuna. Županija još uvijek nije doznačila sredstva koja mora plaćati kao udio u kreditu, kazala je dr. M. Živko. U deset mjeseci otkako je na mjestu ravnateljice, dodaje, bolnica je primila šest novih specijalizanata. No još uvijek nedostaje liječnika za potrebe svih odjela i odlazak svakog od liječnika u bolnici se osjeti. Tako je na odjelu ORL-a, odlaskom jednog specijaliste, odjel ostao na dva liječnika, a pacijenti za operacijske zahvate moraju putovati u Bjelovar ili Koprivnicu.

– Nažalost, u posljednjih deset godina u bolnici se nije raspisao niti jedan natječaj za specijalizaciju. Posljedice danas osjećamo, jer nam nedostaje dvadesetak specijalista. Privući liječnike nešto je na čemu moramo zajedno raditi, i bolnica i lokalna vlast – smatra dr. Marijana Živko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije