Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dr. Vlasta Kupres

Liječnica koja radi 308% više od kolega

08.05.2015., Karlovac - Lijecnica Dr. Vlasta Kupres nefrologinja u Opcoj bolnici Karlovac jedna je od 10 najproduktivnijih lijecnica u Hrvatskoj.
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
11.05.2015.
u 08:38


Mislila sam da se netko zabunio, krivo nešto zbrojio, kaže liječnica za nagradu

Samoborčanka Vlasta Kupres, liječnica internistica koja je od 2003. godine nefrologinja u karlovačkoj Općoj bolnici, nemalo se iznenadila kada je vidjela svoje ime na popisu superdoktora, deset liječnika u Hrvatskoj koji će dobiti priznanja nadležnog ministra jer su, zahvaljujući sakupljenim bodovima u radu, bolnicama donijeli poveće zarade. Po podacima ministra, ona je karlovačkoj bolnici zaradila 2,462 milijuna kuna, odnosno radila je 308 posto više od prosjeka liječnika na dijalizi.

I sestre je hvale

– Bila sam iznenađena, isprva sam mislila da se netko zabunio, krivo nešto zbrojio, jer nije nam posve jasan kriterij za zbrajanje bodova. Bila sam zbunjena tim više što u karlovačkoj bolnici ima jako puno liječnika koji predano i kvalitetno rade i također zaslužuju da budu na tom popisu – priča nam simpatična mlada liječnica, majka djeteta od 5,5 godina, koja je, zahvaljujući životnom partneru, ipak Karlovčanka. No, medicinske sestre koje rade s njom kažu da je ona tu nagradu i pohvalu itekako zaslužila, prvenstveno neumornošću kojom radi i predanosti pacijentima. Dr. Kupres pak kaže da su i medicinske sestre zaslužne za uspješan tim. Naime, ona je već neko vrijeme jedini nefrolog u Karlovačkoj županiji, pa će svaki pacijent s bilo kojim problemom s bubrezima završiti kod nje.

Karlovačka dijaliza radi već 30 godina; radimo akutne i kronične dijalize, plazmafereze, obrađujemo pacijente za transplantaciju, a kasnije i pratimo njihov oporavak. Zadnjih nekoliko godina radim i biopsije bubrega kod autoimunih bolesti – nabraja tek neke od svih poslova dr. Kupres.

Razlika malih i velikih

Lakše je raditi kada uza sebe imate starije kolege koji pomognu savjetima, što kod nje nije slučaj, pa sve odluke donosi sama, što, dodaje, nije uvijek lako. Kaže da je posebnost liječnika u manjim bolnicama u tome što rade na više mjesta; na odjelu, u ambulantama, pišu otpusna pisma, određuju dijagnoze, moraju ispuniti puno papirologije, dok liječnici u KBC-ima imaju manje tog posla i više se mogu posvetiti pacijentima. Iako se stalno educira, s novčanom nagradom od 10.000 kuna, ako je dobije, zna što će platiti.

– Želja mi je završiti tečaj ultrazvuka kako bih s kolegama mogla raditi i ultrazvuk urinarnog trakta – kazuje nam dr. Kupres

>> Ovo su najvredniji liječnici u Hrvatskoj, za njih radno vrijeme ne postoji 

>> Obiteljski liječnici će rizične pacijente slati na pregled

Komentara 20

MA
MarioG
08:58 11.05.2015.

Da je takva u privatnom sektoru rekli bi da je kapitalist izrabljuje.

DU
Deleted user
09:25 11.05.2015.

Jednom prilikom je dr. Kupres bila dežurna kad sam došao na Hitnu. Bila je za svaku pohvalu, izuzetno ljubazna. Čestitam na nagradi!

DU
Deleted user
10:28 11.05.2015.

Ako netko može raditi 300% više, to znači 4 puta više od prosjeka, znači da su prosječni doktori neradnici ili je ova norma glupost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije