Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javno se predstavilo

Dr. Stapar: Kod nas će se liječiti i pacijenti iz Europske unije

'20.02.2012., Koprivnica - Tri kandidata za ravnatelja Opce bolnice Dr. Tomislav Bardek predstavili su svoje programe razvoja te bolnicke ustanove.  Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
21.02.2012.
u 12:00

Sadašnja ravnateljica dr. G. Slavetić pobrojala uspjehe iz svojeg mandata, a B. Seleš kao glavni cilj navela racionalizaciju poslovanja

Kako bi izbor novog ravnatelja koprivničke Opće bolnice bio što transparentniji, Upravno vijeće upriličilo je jučer sučeljavanje triju kandidata - sadašnje ravnateljice dr. Gordane Slavetić, pomoćnice bivšega ravnatelja, ekonomistice Barbare Seleš te anesteziologa dr. Petra Stapara.

Smanjen dug

Dr. Slavetić istaknula je postignuća iz svoga četvorogodišnjeg mandata ustvrdivši kako je znatno poboljšana dostupnost i kvaliteta usluga, kako je bolnica u potpunosti informatizirana te je smanjen ukupan dug za nekoliko milijuna kuna.

- Moja je vizija da koprivnička bolnica postane regionalni lider u izvrsnosti - kazala je, najavivši da će se, među ostalim, zalagati za gradnju nove pedijatrije i općenito poboljšanje prostornih uvjeta.

B. Seleš, pak, nastupila je menadžerskom logikom, navevši racionalizaciju poslovanja kao glavni cilj.

- Sve što nije u vezi s kvalitetom bolničkih usluga, poput čišćenja ili uređenja okoliša, potrebno je izdvojiti iz bolnice. Odnos između plaćenih i obavljenih bolničkih usluga smije se razlikovati najviše u dva posto - rekla je ona.

HSS i SDP

Također je ustvrdila kako je zapošljavanje u bolnici potrebno učiniti transparentnim, i to uvodeći povjerenstvo za zapošljavanje.

Dr. Stapar iznio je je najopsežniji plan za svoj potencijalni ravnateljski mandat.

- Želim da koprivnička bolnica bude iznad županijske razine. Godine 2013. na snagu stupa europska direktiva o pravima pacijenata, koja govori o mogućnostima pacijenata iz EU-a da odaberu ustanovu u kojoj će se liječiti. Moramo zato stvoriti uvjete da zdravstvene usluge možemo pružiti svima - kazao je on.

Povećanje kapaciteta, nove metode liječenja, nova dijagnostička oprema - prije svega magnetska rezonanca, veće mogućnosti za specijalizaciju i usavršavanje osoblja, pa i rješavanje problema nedostatka parkiranja za pacijente, dijelovi su njegova programa.

Kako to kod nas već biva, upliv na izbor novog ravnatelja ima i politika. Županijska izvršna vlast, koja je u rukama HSS-a, otvoreno lobira za dr. Slavetić, članicu te stranke, dok SDP-ova gradska uprava "druka" za dr. Stapara. Presudni bi, ipak, na sjednici UV-a sazvanoj za srijedu trebali biti glasovi uglednog ortopeda dr. Andreja Mraza i predstavnika sindikata Đure Priselca.

 

Komentara 2

MO
modovisisajteMaraschino
19:57 22.02.2012.

bjelovarsku bolnicu HSS-esovci Cacija i Bajs su upropastili... sva zaposljavanja od cistacice do vrha su isla po stranackoj osnovi... svi najbolji doktori su otisli raditi u Zagreb ili u druge gradove... e pa sretno vam bilo sa kombinacijom SDP/HSS

ME
Merazmeš?
11:30 24.02.2012.

Kod nas će se liječiti svi osim Hrvata!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije