Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-ova križaljka

Dr. Josip Žunić kandidat za gradonačelnika Karlovca?

'14.06.2012., Karlovac - Sjednica gradskog vijeca. Josip Zunic, Matija Perkovic. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
22.10.2012.
u 11:37

Dok stranka ne zauzmu stav, teško je to komentirati. Nikada nisam živio od politike i morao bih dobro razmisliti – kaže Žunić

Priznati i ugledni karlovački liječnik, čiji je rad prepoznat i izvan granica Hrvatske, dr. Josip Žunić mogao bi biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Karlovca.

 Liječnik i predavač

Već se neko vrijeme kao moguća imena za tu visoku funkciju u javnosti spominju bivši karlovački župan Ivica Horvat i ravnatelj Gimnazije Damir Mandić. No, sada se sve češće kao potencijalni Jelićev nasljednik spominje upravo Žunić. Po mnogima, Žunić bi mogao pridobiti povjerenje birača i osigurati HDZ-u novi gradonačelnički mandat.

– I do mene su došla takva nagađanja. Međutim, ne mogu ništa komentirati dok stranka ne zauzme svoj stav. Treba još malo pričekati. Profesionalac sam u svom poslu. Nikada nisam živio od politike, nego kao stručnjak u svom poslu i predavač – napominje doc. dr. Josip Žunić, šef Službe za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli u Općoj bolnici Karlovac.

Osim za razvoj te grane medicine, Žunić je među zaslužnima i za pokretanje stručnog studija sestrinstva na Veleučilištu u Karlovcu. Iako, kako kaže, nikada nije živio od politike, vrlo je aktivan kao član stranke i gradski vijećnik. Nedavno je preuzeo i mjesto predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a, nakon što je s te funkcije otišla Daliborka Jurković.

I na taj je način aktualni gradonačelnik i predsjednik HDZ-a Damir Jelić "očistio" stranku od takozvanih Vukelićevih ljudi. Bivši ministar nedavno je najavio svoj povratak u politiku nakon godinu i pol izbivanja zbog teške bolesti. Iako je Vukelić tada jasno poručio da nema namjeru kandidirati se za neku funkciju, nego isključivo svojim iskustvom pomoći stranci i Hrvatskoj, bit će zanimljivo vidjeti daljnji rasplet u HDZ-u.

U svakom slučaju zasad se sve glasnije kao najizgledniji kandidat za prvog čovjeka Karlovca spominje upravo Žunić.

 Razgovor s obitelji

 – Kada bi i došlo do toga, trebao bih dobro razmisliti i prije svega razgovarati s obitelji. Uvijek sam se vidio u struci i mjesto gradonačelnika bio bi veliki iskorak. To je potpuno novo područje – zaključuje Žunić.

Prvi čovjek stranke Damir Jelić, nakon što je postao potpredsjednik HDZ-a na razini države, poručio je da će do ljeta odlučiti može li usporedo obavljati dvije važne funkcije, u stranci i na čelu Grada. Još se nije odlučio, a sve su glasnije priče da će biti kandidat za novog karlovačkog župana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije