Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 16 sati

Dr. Boris Jokić danas na chatu Barometra

Boris Jokić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
14.04.2015.
u 10:53

Razgovor počinje u 16 sati, vodit će ga korisnici Barometra, a sve koji žele uživo pratiti pozivamo da se prijave na Barometar.hr

Zašto su naši učenici tako loši na međunarodnim testiranjima? Koje su ključne slabosti i problemi našeg obrazovnog sustava i kako ih riješiti? Koje su ključne točke reforme obrazovanja kojoj je na čelu, i zbog čega je ta reforma povijesna? Kolike su uopće šanse za provedbu reforme koja se pokreće u zadnjoj godini mandata? Hoće li HDZ, dođe li na vlast, stopirati projekt ili je oko njega moguć konsenzus?

To su samo neka pitanja koja ćemo danas na chatu Barometra postaviti voditelju ekspertnog tima za reformu obrazovnog kurikuluma dr. Borisu Jokiću. Razgovor počinje u 16 sati, vodit će ga korisnici Barometra, a sve koji ga žele uživo pratiti pozivamo da se prijave na Barometar.hr.

>> Želite li sudjelovati u mijenjanju obrazovnog sustava, javite se

Komentara 1

DU
Deleted user
13:12 14.04.2015.

gospodine Jokiću, svi ste puni riječi o reformama a zapravo se ne usudite, ne smijete ništa dirati. Učitelje i profesore tu i tamo se spomene ali zašto nikada ne spominjete ravnatelje školskih ustanova koji vam zapravo drže cijeli sustav na nogama. O tim ljudima nikada ne govorite, rukovode velikim sustavima, djecom, ljudima i mnogo čime, imaju izuzetno veliku odgovornost i izloženi su višestrukom stresu. Nažalost vi o tome nikada javno ne govorite a sa druge strane svi imaju jednaku plaću. I oni sa 200 - tinjak djece i 25 učitelja kao i oni sa 800, 900 ili preko 1000 djece i 100 učitelja, nastavnika i tehničkog osoblja.....i svi rade u prosjeku za nešto više od 8000,00 kuna, naravno u to je uključen i prijevoz. Ova vlast je sve poskidala, i plaće i dodatke a dok se ne maknu skinut će gaće svima u obrazovnom sustavu. Sve su to mahom visoko obrazovani ljudi, svakodnevno rade 10 sati u prosjeku jer često i doma nose posao ali nemaju ni blizu plaće ovim tzv. Ministrima koji za.ebu sve nas za milione kuna a onda još dobiju otpremnine a kada ih se klepne samo ih se premjesti ili i dalje rade u saboru i slično. Sramotno od svih vas koji o tome trebate govoriti, šutite i razmišljate da odradite svoje mandate i grebete se za dalje. A krivi su i sami, šute kao i svi u društvu i dozvoljavaju da im životima upravljaju oni koji najčešće nemaju blage veze sa stvarnim životom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije