Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska kapsula

Doznajte što se nalazilo u škrinji koju su otvorili nakon 100 godina!

škrinja u Oklahomi
Screenshot YouTube
25.04.2013.
u 12:45

Škrinja je sto godina ležala ispod 30 centimetara betona, a u podrum ju je položilo društvo Ladies Aide Society uz nalog da se otvori ove godine

Nakon sto godina čekanja u Oklahomi je otvorena vremenska kapsula, škrinja koju su izvukli iz podruma Prve luteranske crkve u Oklahomi, a koja je ondje zakopana 1913. godine.

Škrinja je sto godina ležala ispod 30 centimetara betona, a u podrum ju je položilo društvo Ladies Aide Society uz nalog da se otvori ove godine, uz ceremoniju kojoj su tada nazočili brojni mještani i guverner Lee Cruce, piše The Huffington Post.

Na oduševljenje svih prisutnih otkriveno je da se u škrinji nalazi i izdanje The Daily Oklahomana iz 22. travnja 1913., zemljopisna karta, nekoliko indijanskih artefakata, par ženskih cipela, olovka koju je upotrijebio predsjednik William McKinley kako bi 1900. potpisao Free Homes Act za Oklahomu i fonograf na kojem su zabilježeni glasovi ljudi iz tog razdoblja.

>> Otkrili sadržaj papirnog svitka pronađenog u 'vremenskoj kapsuli'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije