Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji podcast
Povratak na članak

Doznajemo sve o ulozi trolova u hrvatskim i američkim izbornim kampanjama

Što je nasljeđe američkih izbora iz 2016. i kampanje za Brexit te što se od toga koristi danas u američkim i hrvatskim izborima? U emisiji ćete čuti i je li Facebook svemoćan i može li odlučiti izbore.

Komentari 6

NE
neboiznadzagreba2
17:59 30.10.2020.

Bolje od emisije je pročitati komentare, trolove prepoznajete po tome što pod bitnim člancima munjevitom brzinom, nevjerojatnim brojem lajkova zauzmu vrh i obični čitatelji bez logistike ih svojim minusima ne mogu skinuti.

VL
Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
18:49 30.10.2020.

Lako je prepoznati trolove, a danas ih ima samo HDZ: Šipo, Dipsy, ... Većina komentatora su vrijedni ljudi svojesni svoje odgovornosti za razvoj društva. Ja puno veću pozornost pridajem komentarima ispod (najčešće plaćenog) članka nego samom članku.

VL
Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
21:39 30.10.2020.

HTV nije prenosio otvaranje vukovarskog vodotornja? Ovo je za Ripleya (believe it or not), zar ne? Sto bi Vlado Gotovac danas rekao Plenkovicu? Iste, a vjerojatno i puno ostrije rijeci od onih koje je ispred 5. vojne oblasti uputio generalimaa JNA!!! KADA BIH TREBAO IZABRATI DA LI CU S VAMA (HRVATSKIM NARODOM) UMRIJETI ILI S OVIM STRASILIMA ZIVJETI IZABRAO BIH SMRT! Tako je poceo govor, a zavrsio ga je sa UMRIJET CETE U PUSTOSI SVOJEGA MRTVOG SRCA!!!

VL
SI
sisavac
10:45 02.11.2020.

internet trolovi su sve do pobjede trumpa bili uobičajen i dozvoljen način dizanja popularnosti. bilo bi vrijeme i da političari prihvate realnost, nove tehnologije, umjesto što ih samo obećavaju. jer internet jest mjesto širenja utjecaja, nametanja svojih vrijednosti. pa nismo u 20. stoljeću, sredini, kad se za pridobivanje glasova jurcalo selima, deralo, skidalo plakate protivnika (no, to sve se radi kod nas i danas...), već imamo i mogućnost ne internetu svoje poglede predstaviti, a tuđe prikazati lažnima, lošima. sve je to dozvoljeno bilo, do pobjede trumpa. ili poraza hilarice, kako vam drago. odonda se svaki natpis u korist jednog od kandidata proglašava trolanjem, miješanjem u tuđe izbore. zaboravlja pritom da nema izbora na ovom svijetu u kojima amerika ne sudjeluje direktno. sve se vraća i to baš njima. za ruse dokaz nisu našli. tragove ip adresa iz rusije ne treba smatrati dokazima, jer zametnuti trag tuđom ip adresom i nije nešto posebno teško. kad znaš da amer kontrolira komplet internet promet, onda možeš i donijeti neki zaključak.

VL
BE
Beskucnik
22:59 30.10.2020.

Mijic je ili krivo savjetovao Skoru ili je on namjerno izgubio izbore (predsje.), zapravo u Hrvatskoj vladaju oni koji ju mogu vodit i vode na najgori nacin ,jer to odgovara strancima

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.