Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOSTA JE

Dozlogrdilo mještanima Bršadina: Peticijom protiv terora teretnjaka

27.02.2009.
u 17:46

Mještani Bršadina koji imaju obiteljske kuće u predjelu sela oko tzv. rupa najavili su da zbog stvaranja deponija građevinskoga otpada, stalnoga prolaska teških kamiona koji ga voze i uvjeta koji su na taj način stvoreni u njihovu dijelu naselja prestati plaćati komunalnu naknadu, ali i peticijom zatražiti da se teror teretnjaka zaustavi.

Postalo neizdrživo
– Postalo je neizdrživo, pa i opasno izaći na ulicu jer kamioni stalno prolaze. Ovo su su sporedne i uske ceste koje nisu za takav promet, pa se uništava i asfalt. Nanose ogromne količine zemlje na cestu, tako da je u vrijeme obimnih kiša gotovo nemoguće proći – kaže Dejan Marić.

Isto tvrde i ostali mještani koji su nas pozvali da ukažu na uvjete kojima su izloženi od rujna, otkako se na tu lokaciju počeo dovoziti otpad.

Ističu da ne znaju više što da rade te da im je sada preostalo samo da o svom problemu progovore u medijima kako bi mjerodavni, odnosno, kažu, Općina Trpinja kojoj pripadaju, konačno nešto učinili.

Donose i lešine
Problem je i što uz građevinski otpad koji se dovozi odmah uz njihove kuće sada i neodgovorni građani donose lešine raznih životinja i odlažu ih bez ikakvoga nadzora.

– Zvala sam više puta i upozoravala na problem u kojem se nalazimo, ali nikada ništa nije učinjeno – dodaje Jelisaveta Samardžić.

Kažu i da vozači kamiona na tim sporednim cestama voze izuzetno brzo i ne pazeći, pa su već zabilježene prometne nesreće.

Navode i da u vrijeme kiše vozači znaju da s takvim vozilima ne smiju na glavnu cestu pa se dodatno provezu selom kako bi kotače kamiona očistili od blata.

– Mi nismo protiv da se ta rupa nasipa građevinskim otpadom. Samo želimo da se u cijeli posao konačno uvede reda. Ne želimo da ovim našim sporednim ulicama voze teški kamioni jer te ceste i nisu građene za takav promet. Također želimo da ne voze u vrijeme kiše i blata i da za sobom počiste kako bismo, kad se odvezu, mi mogli normalno izaći na ulicu, a ne da šećemo u dubokim čizmama – zaključuje Dejan Marić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije