Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Doživite zelenu bajku Hrvatske

Foto: Silvestar Matejak
1/13
21.08.2020.
u 10:17

Opustimo se, uđimo u bajku...

Život je putovanje, a onaj tko putuje doslovno dva puta živi. Sretni ljudi na tom putovanju barem će jednom hodati zelenim brežuljcima Zagorja, koji na svakom koraku nude mir, intiman dodir s prirodom i otvorene dlanove gostoljubivih i srdačnih domaćina.

Zagorje - zelena vrata Hrvatske, regija je za odmor po mjeri čovjeka. Oaza je to sačuvane prirode, čistog zraka, zelenila i zdravljem bogatih ljekovitih termalnih voda. U pravom arhipelagu pitoresknih brežuljaka smjestio se čitav niz toplica, dvoraca i kurija, rimskih cesta, agroturizama, muzeja, crkvica, pješačkih, konjičkih i biciklističkih staza.

Zagorje je najveća hrvatska termalna rivijera gdje voda crta dugu. Upravo je ovdje najviše termalnih izvora koji, pretočeni u moderna kupališta s vrhunskim hotelima i gastronomskom ponudom, Zagorje čine pravom hrvatskom kontinentalnom rivijerom. Zagorske toplice u tisuću boja prosipaju vodopade užitaka. Kapljicama se širi toplina. Zagrljaj vodene topline je čaroban, a snovi uz dodire wellnessa postaju stvarnost, jer zdravlje je najljepša stvarnost.

Posebnu čaroliju čini zagorski labirint vinskih putova. Nezaboravan, jer vodi vrhovima brežuljaka, uz pogled od kojeg zastaje dah. Inspirativan, jer je satkan od osunčanih zelenih vinograda, drvenih kleti, žuljevitih ruku i osmjeha dobrodošlice.

Iako su još uvijek zeleni brežuljci prva asocijacija na Zagorje, sve je više onih koji u Zagorje dolaze kako bi doživjeli i proživjeli jedinstveno gastronomsko putovanje kroz mirise i okuse tradicionalne i domaće zagorske kuhinje, u kojoj su u prvom planu najpoznatija zagorska jela – zagorski mlinci sa zagorskom puricom i zagorski štrukli. Tradicionalna zagorska hiža, seosko domaćinstvo ili ukusno uređen restoran, svojim će ugođajem zaokružiti priču kako bi gastronomski doživljaj bio potpun. Dakle, ako tragate za gastroužitcima, na pravom ste mjestu!

U vrijeme kad je vremena za zajedničke obiteljske trenutke sve manje, dobro je imati mjesto koje će se svidjeti svima - od malih, velikih do onih najvećih. U Zagorju svaka generacija može pronaći nešto za sebe.

Istina je! Moguće je doživjeti bajku.

Dođite i doživite je.

Foto: HTZ

Foto: TZ Krapinsko-zagorske

Komentara 1

LE
lector2corrector
22:40 21.08.2020.

A kako doživjeti zelenu bajku u crvenoj zoni? "Eee, moj crni Žuti, pa zašto baš zeleni?"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije