Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Doživite zelenu bajku Hrvatske

Opustimo se, uđimo u bajku...
21. kolovoza 2020. u 10:17 1 komentara 5158 prikaza
Foto: Silvestar Matejak
Pogledajte galeriju 1/13

Život je putovanje, a onaj tko putuje doslovno dva puta živi. Sretni ljudi na tom putovanju barem će jednom hodati zelenim brežuljcima Zagorja, koji na svakom koraku nude mir, intiman dodir s prirodom i otvorene dlanove gostoljubivih i srdačnih domaćina.

Zagorje - zelena vrata Hrvatske, regija je za odmor po mjeri čovjeka. Oaza je to sačuvane prirode, čistog zraka, zelenila i zdravljem bogatih ljekovitih termalnih voda. U pravom arhipelagu pitoresknih brežuljaka smjestio se čitav niz toplica, dvoraca i kurija, rimskih cesta, agroturizama, muzeja, crkvica, pješačkih, konjičkih i biciklističkih staza.

Zagorje je najveća hrvatska termalna rivijera gdje voda crta dugu. Upravo je ovdje najviše termalnih izvora koji, pretočeni u moderna kupališta s vrhunskim hotelima i gastronomskom ponudom, Zagorje čine pravom hrvatskom kontinentalnom rivijerom. Zagorske toplice u tisuću boja prosipaju vodopade užitaka. Kapljicama se širi toplina. Zagrljaj vodene topline je čaroban, a snovi uz dodire wellnessa postaju stvarnost, jer zdravlje je najljepša stvarnost.

Posebnu čaroliju čini zagorski labirint vinskih putova. Nezaboravan, jer vodi vrhovima brežuljaka, uz pogled od kojeg zastaje dah. Inspirativan, jer je satkan od osunčanih zelenih vinograda, drvenih kleti, žuljevitih ruku i osmjeha dobrodošlice.

Iako su još uvijek zeleni brežuljci prva asocijacija na Zagorje, sve je više onih koji u Zagorje dolaze kako bi doživjeli i proživjeli jedinstveno gastronomsko putovanje kroz mirise i okuse tradicionalne i domaće zagorske kuhinje, u kojoj su u prvom planu najpoznatija zagorska jela – zagorski mlinci sa zagorskom puricom i zagorski štrukli. Tradicionalna zagorska hiža, seosko domaćinstvo ili ukusno uređen restoran, svojim će ugođajem zaokružiti priču kako bi gastronomski doživljaj bio potpun. Dakle, ako tragate za gastroužitcima, na pravom ste mjestu!

U vrijeme kad je vremena za zajedničke obiteljske trenutke sve manje, dobro je imati mjesto koje će se svidjeti svima - od malih, velikih do onih najvećih. U Zagorju svaka generacija može pronaći nešto za sebe.

Istina je! Moguće je doživjeti bajku.

Dođite i doživite je.

 | Autor : HTZ Foto: HTZ

 | Autor : TZ Krapinsko-zagorske Foto: TZ Krapinsko-zagorske

Likovi Matana i Šunje
NI MATAN NI ŠUNJE NE MOGU PREKO
Pustoš uz granicu: U BiH su kupovali gajbu piva za 40 kuna, gorivo za dvije, lijekove... Toga više nema
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
  • lector2corrector:

    A kako doživjeti zelenu bajku u crvenoj zoni? "Eee, moj crni Žuti, pa zašto baš zeleni?"