Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Epilog drame

Dozivali smo upomoć, no od stotinjak vozača nitko nije stao

TK Jastreb
Slavko Midžor/Pixsell
13.04.2010.
u 18:50

Djeca čije su medalje u ponedjeljak izgorjele u autobusu kod Brodskog Stupnika dobit će nova odličja. Donijet će im ih organizatori međunarodnog natjecanja u te-kvon-dou u Vršcu u Srbiji.

Djeca čije su medalje u ponedjeljak oko četiri sata izgorjele u autobusu kod Brodskog Stupnika dobit će nova odličja! Donijet će im ih Mario i Marin Dujić, organizatori međunarodnog natjecanja u te-kvon-dou u Vršcu u Srbiji. A zagrebačkom klubu Jastreb, trećem u ekipnom poretku, klub iz Vršca prepustit će svoj pehar za osvojeno prvo mjesto.

Tako će mali sportaši barem nakratko zaboraviti kako su u posljednji tren istrčali iz autobusa prijevoznika Deni busa koji je pred njihovim očima progutala vatra zbog, kako je utvrđeno očevidom, kvara na električnim instalacijama u motoru.

Međutim, mnogo će vremena proći dok shvate zašto im nitko na autocesti nije htio priskočiti u pomoć:

– Prolazili su, njih možda i stotinu, a mi smo mahali i dozivali, sve dok se napokon nije zaustavio gospodin koji je pozvao policiju, vatrogasce i hitnu. U suprotnom traku stala su dva dečka iz Bosne i dotrčala pitati treba li pomoći. I nitko više – u nevjerici će trener Ivan Vidović.

Tamara Pradegan iz kluba Jastreb kaže da s vlasnikom autobusa još nisu kontaktirali. Policija je utvrdila da je prijevoznik imao potvrdu o ispunjavanju uvjeta za organizirani prijevoz djece. Ivan Grbac iz stanice za tehnički pregled Auto-Remetinec u Zagrebu kaže da su autobus temeljito pregledali 11. ožujka i tvrdi:
– To što je star 14 godina ne znači da ne može biti potpuno ispravan.

Ključne riječi

Komentara 30

PA
patuljčica..
11:49 14.04.2010.

55 Ne volim ljude koji ne pomažu djeci. Stotinu ljudi je prošlo i nije pružilo pomoć djeci u nevolji. Te ljude ne volim. I pitam se kako je moguće da u katoločkoj državi, sa vjeronaukom u školama ima toliki brojj takvih bezosječajnih sebičnjaka.

TN
tamo-neka
13:29 14.04.2010.

...nesolidarnost i nepomaganje postaje surova realnost hrvatske...bez obzira tko je katolik ili ateista rukovodimo se onim što nosimo iznutra...bog je naše ponašanje prema van....najmanje nosi katolički dres... ili ateističko-agnostički...... ...prekjučer je mom prijatelju ATEISTI pored auta kolabirala neka i nečija baka...izletio je van i pokušao ju dignuti te zapomagao da mu pomognu...NITKO MU NIJE POMOGAO VEĆ SU GA SVI ZAOBILAZILI...slučajno je naletila hitna koja je po službenoj dužnosti stala i odvezla baku...ovaj moj je ostao također šokiran istim pitanjem kao i ja i patuljčica... ...e sad - dalo bi se filozofirati kako je među tima koji su ga zaobišli po zadnjem popisu bilo 87,8% katolika, 4,4%pravoslavaca, 1,3% muslimana, 5,2% ateista i 1,3%ostalih...izgleda da je baka imala sreću jer je naletila na ateistu... ...@patuljčica samo glasno razmišlja zašto netko pristane biti katolik npr, ako nije spreman ponašati se po etici i profesiji \"katolika\"?...valjda mu je zgodno farbati bogu jaja i prežderavati se zaklanim životinjama, i trošiti pare u avenue mall za ona dva dana i praznika, crvenom bojom ofarbanim slovima na kalendaru, ali ne i jučer kad je trebalo pomoći nečijoj baki...samo par dana od kad je 92,2% žitelja rh potvrđivalo svoju ljubav prema bogu uz jaja i šunku... ...a koliko vidim, sabor, jls i jrs su puni takvih koji opelješiše i uništiše hrvatsku, a onda se slikaju uz papu...možda par oče naša i zdravo mariji bezbolnije pere savjest?...postoje svjetonazori, učenja koje ja zbog nekog razloga podržavam, ali se onda tako i ponašam, zar ne?....ako se učlanim u hdz, onda se moram tako ponašati jer ako se ponašam kao sdp, letim van ili snosim sankcije, zar ne? ...isto to očekujem od vjernika svake religije: ako se učlane u neku religiju nek se tako ponašaju, inače su samo slabići i licemjeri...

CI
cickova
23:52 13.04.2010.

@Zoom: osigurac ne mora pregorit. to se takodjer zove \"kvar na elektricnim instalacijama\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije