Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPADAČ ZAVRŠIO U REMETINCU

Pokušaj ubojstva: Dovezli se do BMW-a pa zapucali po muškarcu i ženi iz automatskog oružja

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
19.01.2021.
u 09:08

Napadači su pobjegli, a E.H. i A.M.B. su prevezeni u bolnicu gdje je ustanovljeno da su teže ozlijeđeni

Gino Hamidović (31) završio je u Remetincu jer ga se sumnjiči za pokušaj ubojstva  E.H. (31) i A. M.. B. (31), a Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu protiv njega te još dvojice muškarca u dobi od 33 i 43 godine, za koje tužiteljstvo navodi da im je državljanstvo nepoznato, pokrenulo istragu. Hamidoviću je istražni zatvor određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljana djela.

Riječ je o događaju koji se zbio 15. siječnja u ranim jutarnjim satima na križanju Lovinčićeve i Ivekovićeve ulice u Zagrebu kada se, kako se sumnja, 33-godišnjak BMW-om talijanskih registarskih, ne smanjujući brzinu, namjerno prednjim dijelom svog vozila zabio u lijevu, vozačevu stranu parkiranog BMW X5 u kojem su sjedili  E.H. i A.M.B. Sumnja se da su se potom,  E.H., koji je izašao iz svog vozila i 33-godišnjak verbalno i fizički sukobili nakon čega je 33-godišnjak otrčao niz Ivekovićevu. Nakon toga je E.H. nazvao hitnu službu radi prijave događaja te je sjedio u  vozilu s A.M.B.

Dok su oni čekali dolazak policije, u 4.07 u automobilu nepoznate marke i modela su se iz Ivekovićeve ulice u Lovinčićevu ulicu dovezla trojica okrivljenika i jedan nepoznati muškarac. Sporo su se vozili prema vozilu u kojem su bili E.H. i A.M.B., a kada su se dovezli u ravninu mjesta gdje su stajali oštećenici, Hamidović je kako se  sumnja sa stražnjeg sjedišta, kroz prozor sa spuštenim staklima, pucao iz automatske puške po oštećenicima. Sumnja se da je u njih sa suvozačevog mjesta iz pištolja pucao i 43-godišnjak.

VIDEO Pucnjava u zagrebačkoj Ferenščici

E.H. i A.M.B. su pokušali pobjeći, pa su počeli trčati pri čemu je E.H. pogođen u stopalo prije no što se uspio sakriti se kod obližnjeg parkiranog kamiona, dok se  A.M.B. sakrila u BMW X5 zatvarajući vrata. No napadači su se dovezli do automobila u kojem je bila te su ispalili više hitaca u vozačeva vrata i lijevu stranu automobila, od kojih je više hitaca pogodilo A.M.B. u desnu ruku i desnu nogu. Napadači su pobjegli, a E.H. i A.M.B. su prevezeni u bolnicu gdje je ustanovljeno da su teže ozlijeđeni.

Hamidović je inače bio i sudionik sukoba koji se dogodio u studenom 2019. na Krugama kada je iz Porschea zapucao na Ginu Hrustića. Optužen je za pokušaj ubojstva, zbog čega mu se trenutačno sudi na Županijskom sudu u Zagrebu.

Prema optužnici, Hamidović se tereti da se 25. studenog 2019. oko 16 sati u Porscheu zaustavio u Ulici Kruge kod kućnog broja 27 u trenutku dok je Hrustić prelazio cestu preko pješačkog prijelaza. Hrustić je malo prije toga izašao iz policijske postaje te je krenuo prema svom parkiranom vozilu. No u tom trenutku je, Hamidović, kako ga se tereti kroz prozor Porschea podigao pištolj kalibra 7,62 mm i ispalio jedan hitac prema Hrustiću te se odvezao. Hamidović niječe krivnju, a vještak balističar u svom nalazu nije znao reći gdje se u trenutku ispaljenja hica nalazio Hrustić, zbog čega je sud svojevremeno odlučio provesti rekonstrukciju na mjestu događaja.

1/6

- Spazio sam Porsche čim sam izašao iz postaje. On je stao kod pješačkom prijelaza. Pitao sam ga: "Što ti imaš protiv mene?", na što je on rekao: "Dođi" i opsovao mi majku te rekao da će me sad ubiti. Nakon toga je izvadio pištolj i zapucao, a ja sam otišao u postaju to prijaviti - opisao je događaj Hrustić tijekom suđenja.

Pojasnio je i da Hamidovića poznaje od malena te da su i rodbina u 3. ili 4. koljenu, a naveo je i da nisu bili u sukobu nakon čega je dodao.

- Oni su ubili mog bratića Hašima Osmanovića.

Riječ je o ubojstvu koje se dogodilo u veljači 2012. na Aveniji Dubrava. Za to je ubojstvo prvotno bio osumnjičen Gino Hamidović koji je neko vrijeme proveo u istražnom zatvoru, no kaznena prijava je na koncu protiv njega odbačena, a počinitelj još nije nađen.

Komentara 1

SI
sisavac
10:44 19.01.2021.

ja sam u 4.07 sati spavao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije