Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSPODARSKE MALVERZACIJE
Povratak na članak

Doveli tvrtku do stečaja, prebacili poslovne udjele i 'zaradili' 7,9 milijuna kuna

Stečaj je bio izvjestan jer tvrtka nije bila sposobna plaćati preuzete obveze. Ukrajinka je optužena da je  sklopila ugovor o prijenosu poslovnih udjela u drugom trgovačkom društvu nakon čega je isto imovinsko pravo prenijela na svog suoptuženika koji je bio svjestan da je riječ o kaznenom djelu u kojem joj je pomogao.

Komentari 10

DU
Deleted user
08:22 21.10.2021.

Gospođa je vjerojatno učila od naših novo nastalih kapitalista, i gle čuda. Nek kontrolne funkcije ispitaju svoju savjest, jer tvrtke nastale u ranim 90, ali i kasnije koje su isisale kapital nekad društvenih tvrtki i oprali ih u svojim privatnim tvrtkama, a nama prodaju maglu da su sposobni jer danas ih odjela, bogatstvo i štit pravosudnih i drugih organa dijele od društva u kojem su nekad pripadali.

VL
ST
stefj
09:55 21.10.2021.

Ajd da je netko takav došao do suda. Inače je to uobičajena praksa, a kada je Linić krenuo brisati firme, hrpa njih je obrisana i s dugovima, te su time vlasnici oslobođeni tereta... Imate danas hrpu tvrtki koje "uspješno" posluju, a dugove su ostavili u prijašnjoj firmi... Dolje u Rijeci, usred sudskog procesa zatvorili su dvije tvrtke koje smo tužili, što znači veza kod ministra. Imali ste tu u Zagrebu npr. tvrtku Autronic, koja je pokrenula stečajni postupak u petak poslijepodne, a zatvorila u ponedjeljak ujutro. Baš čudno kako nitko nije prijavio potraživanja... Imate iste fore sad s tvrtkama velikog businessmana kojeg je Mesić doveo...

VL
Avatar Asterix
Asterix
09:02 21.10.2021.

Treba ih osuditi na 6 mjeseci strogog guljenja krumpira.

VL
DU
Deleted user
13:36 21.10.2021.

ovakav kriminal se rjesava jednim običnim zakonom...ali, ne zeli se...a nije da nema znanja da se ovo spriječi, ali fali volje i postenja zakonodavaca..

VL
Avatar gedzo
gedzo
09:24 21.10.2021.

Ukradi malo, nagrebusi puno. Samo veliki kriminal prolazi nekažnjeno 🍻

VL
GO
Goran1960
15:28 21.10.2021.

To su gazde iz Riko.a puno bolje napravili. Large 1 sas5 Dana 01. 07. 2020. čuvena tvornica Specijalnih alatnih strojeva SAS – Zadar (odnosno SAS Strojogradnja d.o.o.) praktično je prestala postojati. Od 82 zaposlenika ostalo je raditi njih osmero. Ostali su svi proglašeni tehnološkim viškom s maksimalno šest plaća otpremnine. Nekolicina zaposlenika je ostala odraditi otkazni rok. Kako je došlo do ovakve situacije, mnogi se pitaju? Odgovor na ovo dao je jednom prilikom profesor ekonomije u Zagrebu, Vladimir Čavrak, rekavši kako je “temelj svih naših nevolja nepoštena privatizacija i sustav koji je štiti”. Čavrak je rekao i sljedeće: “Transformacija vlasništva u Hrvatskoj loše je izvedena, poduzetnici nisu imali motiv povećati kapital poduzeća. Njihov cilj nije bio dobitak, nego su stvarali gubitke, a politički sustav bio je prilagođen da sve to održava.” Da bismo točno znali kao je ugašen čuveni SAS, moramo se vratiti na njegov novi početak, odnosno na godinu 1999. - 2000. Te godine je slovenska firma RIKO kupila SAS Strojogradnju

VL
Avatar gedzo
gedzo
09:23 21.10.2021.

Mala i najljepša zemlja za velike i zaštićene malverzacije

VL
PO
porezni.obveznik
09:28 21.10.2021.

A bili su vam dobri dok su stvarali vrijednost?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.