Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Jovanović:

"Dosta je kokošinjca! Vratit ćemo ugled i Saboru i zastupnicima"

SDP (1)
Duško Marušić/Pixsell
03.03.2012.
u 15:54

Ukinut ćemo institut Ispravak netočnog navoda koji se konstantno zloupotrebljava i zbog čega nas građani vide kao jedan veliki kokošinjac – kaže Jovanović

Formalni vladari Hrvatske – SDP-ovi ministri i saborski zastupnici – u Poreču su dogovorili značajne izmjene saborskog Poslovnika.

– Dosta je kokošinjca! Ne želimo da nas građani tako percipiraju, vrijeme je da Saboru, a još važnije parlamentarnim zastupnicima vratimo ugled koji zaslužuju – rekao je ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović. To znači da ćemo, kaže, ukinuti institut  "Ispravak netočnog navoda" koji se konstantno zloupotrebljava i zbog čega nas građani vide kao jedan veliki kokošinjac. Osim ispravka netočnog navoda, reda će se uvesti i u pravila kada će i na koji način zastupnici imati pravo na repliku.

– Ideja izmjena Poslovnika Sabora je da zastupnici budu ugledniji, a ugled se ne stječe stalnim ispravcima netočnih navoda nego kvalitetnim raspravama – tvrdi Jovanović. Pa ipak, saborski zastupnici HDSSB-a mogu odahnuti jer će i dalje u dvoranu Sabora moći ulaziti u narodnim nošnjama, šeširima, majicama s kontroverznim porukama podrške pravomoćno osuđenom ratnom zločincu...

Ministar Jovanović kaže da će se sjednice Sabora i ubuduće održavati srijedom, četvrtkom i petkom, a odbori ponedjeljkom i utorkom.

– Rad odbora treba unaprijediti, satnice odbora ne bi se smjele međusobno preklapati, a članovi saborskih odbora trebali bi rad odbora učiniti zanimljivijim kako bi privukli veću medijsku pažnju. Jer veća medijska pažnja omogućava i kvalitetniju raspravu i bolja rješenja – tvrdi Jovanović.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije