Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveneretvanski prosvjed u Pločama

"Došli smo da im iz pohlepnih glava izbijemo sulude ideje!"

Sveneretvanski prosvjed u Pločama
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/11
17.05.2014.
u 22:45

-Došli smo kako bismo spriječili zločin protiv prirode i ljudi, da im iz pohlepnih glava izbijemo te sulude ideje - rekao je Zoran Parmač

Sveneretvanski prosvjed u subotu u Pločama, okupio je djecu u pelenama i starce sa štakama, učenike, profesore, branitelje, ukupno oko 2500 ljudi koji su se došli usprotiviti gradnji termeolektrane na ugljen na ušću Neretve.

-Došli smo kako bismo spriječili zločin protiv prirode i ljudi, da im iz pohlepnih glava izbijemo te sulude ideje - rekao je Zoran Parmač iz Građanske inicijative Pravo na zdrav život iz Ploča, koja je s GI Spasimo dolinu Neretve iz Metkovića organizirala prosvjed.
Projekt nepoznatgih investitora zaposlio bi 150 ljudi, a uništio život u dolini, tvrde Nedretljani.

-Gradnja termoelektrane stajala bi milijardu i 200 tisuća eura. Zamislite što bismo s tim novcima mogli učiniti. Ali, njih ne zanimate vi, nego profit! - poručio je Božo Petrov, gradonačelnik Metkovića. Pročitana je i podrška ŽO SDP-a, HDZ-a Rogotina, načelnika Gradca, Mirele Holy, kao i brojnih poznatih osoba, među kojima su Saša Antić, Nikša Kaleb...

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

-Izgrade li termoelektarnu, ja više neću jesti neretvanske mandarine niti piti pelješki plavac jer će u njima biti živa i teški metali – upozorio je dr. sci. Stanko Uršić, fizikalni kemičar Naglasio je kako bi HEP tu struju kupovao od stranaca, a neće biti jeftina pa država nikakv interes nema. Inicijativu za gradnju dala je Luka Ploče.

-Kažu da će zrak biti čišći nego danas, ti isti koji nisu u stanju osloboditi nas prašine rasutih tereta koju udišemo – poručila je Ana Musa i zaključila kako su spremni život dati za dolinu Neretve.

Komentara 28

DU
Deleted user
10:11 18.05.2014.

Hrvatskoj ne trebaju zagadivaci,na jugu lijepe nase. Imamo dosta vjetrova bure-juga a jos vise sunca.To su izvori buducnosti,samo treba imati malo vise pameti i domoljublja.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:09 18.05.2014.

Point of view, Njemačka ima rudnika ugljena, a mi ne. Kako stvari stoje u nas, taj ugljen bi najvjerojatnije uvozili baš iz Njemačke i zato se i forsiraju te termoelektrane u nas, da bi netko po dobrom starom običaju, namlatio milijarde.

DU
Deleted user
09:34 18.05.2014.

Jeste li ikada bili u dolini Neretve?Ako jeste onda otiđite ponovo pa dobro pogledajte što vas okružuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije