Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U TISKANOM IZDANJU

Dosje Večernjeg lista: Bitka za porez na kvadrate

Naslovnica 11.8.2017.
11.08.2017.
u 00:00

Rovovska bitka o potrebi oporezivanja nekretnina će se nastaviti i nakon premijerove izjave da će odgoditi plaćanje poreza.

Sve dok Sabor ne promijeni zakon, lokalne će vlasti nastaviti s ustrojavanjem baza podataka o nekretninama i pripremama za njihovo oporezivanje, tako da će se rovovska bitka o potrebi oporezivanja nekretnina nastaviti i nakon premijerove izjave da će odgoditi plaćanje poreza. 

Nije naodmet podsjetiti da se Hrvatska, istina unutar SFRJ, već jednom upustila u masovno oporezivanje imovine, ali analitičarka Instituta za javne financije Marina Kesner-Škreb podsjeća da je cijeli projekt neslavno propao, zbog niza problema koji su i danas prisutni.

Pozivajući se na rad profesora Jure Šimovića iz 1989. godine, Marina Kesner-Škreb je u jednom od tzv. newslettera navela da jugoslavenski porez na imovinu iz 1980-ih nije polučio zacrtane ciljeve jer je porezna osnovica nerealno utvrđivana, evidencije o imovini bile su nepotpune, a Uprava društvenih prihoda, kako se tada nazivala Porezna uprava, nepripremljena za naplatu.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju od petka ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo: 

>>Najveći porez na nekretnine od članova Vlade platili bi Bošnjaković i Goran Marić

>>Iskustva Italije: Za stanove i kuće u kojima se živi porez se ne plaća ako nisu luksuz, na sve drugo da

>>Marinko Jurasić: Premijer mora objasniti što znači odgoda, odustajanje ili samo promjena zakona

>>Novi hit na internetu: Crtić o ljubavi dvojice dječaka dosad vidjelo 24 milijuna ljudi

Ljetna panorama:

>>Baletna zvijezda Tomislav Petranović: Bit ću derviš Ahmed Nurudin u Splitu

>>Originalni list Shakespeareova rukopisa za 100 tisuća dolara

>>Bribir je bio elitni kvart, nitko nije radio na zemlji

Ključne riječi

Komentara 10

VI
Vito
07:07 11.08.2017.

premijerove izjave da će odgoditi plaćanje poreza :::::::::::: sin udbaša i lekarke se boji za svoju popurarnost pa se prihvaća populizma i podilazi stoci sitnog zuba kako bi ju uspavao i lakše joj prerezao grlo

SM
Smečernji
00:02 11.08.2017.

Taj porez je neofeudalni namet koji će ubirati i trošiti lokalni feudalci, tzv. gradonačelnici, a u svrhu jačanja svoje lokalne feudalne vlasti kao i osobne imovine i prestiža. Ukoliko žele spasiti sebe i budućnost svoje djece, Hrvatski neokmetovi mogu samo bježati iz Hrvatske; jer je svaka buna unaprijed osuđena na propast s obzirom na činjenicu da je Hrvatska prepuna raznih plaćenićkih paravojski i gospodara rata organiziranih u dragovoljačke udruge i zaštitarska poduzeća. Dragovoljačke udruge i zaštitarska poduzeća su paravojska koja je već ima razrađene planove za razbijanje građanskih nemira, kao i obranu aktualne vlasti uz pomoć bojeve municije. Stoga bježite u Njemačku i Irsku da vas ovdje plaćenici i njihovi neofeudalni gospodari ne sahrane.

KZ
kecman.zeljko
07:17 11.08.2017.

Što mislite da se umjesto poreza na nekretnine 😇 vrati zakon o porijeklu imovine 😎😮

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije