Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razvoj savskog bazena

Dosadašnji način borbe s poplavama ne nudi sigurnost

poplava
17.06.2014.
u 14:44

Udruge urbanista iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije, uz podršku Europske udruge prostornih planera (ECTP-CEU), pripremaju program za prostorno planersko sagledavanje daljnjeg razvoja prostora uz Savu

Koncept prostornog razvoja savskog bazena u svjetlu katastrofalnih posljedica nedavnih poplava bio je tema sastanka koji je u organizaciji Udruge hrvatskih urbanista i županijskog Zavoda za prostorno uređenje održan u Slavonskom Brodu.

Udruge urbanista iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije, uz podršku Europske udruge prostornih planera (ECTP-CEU), pripremaju program za prostorno planersko sagledavanje daljnjeg razvoja prostora uz Savu, koji je lani uvršten i na popis projekata Međunarodne komisije za sliv ove rijeke.

- Europska iskustva pokazala su da rješenja zaštite od poplava treba tražiti u mogućnosti usklađenja s prirodom te kako dosadašnja politika svladavanja rijeke ne nudi sigurnost u budućnosti - kazala je Sandra Jakopec, predsjednica UHU. Na sastanku je predloženo da se rad na projektu započne odmah te da se za početne faze istraživanja osiguraju sredstva iz proračuna svih četiriju država, ne čekajući aplikaciju na europske fondove.

>>Naputak Ministarstva poljoprivrede za poplavljena područja

Komentara 2

OB
Objektivno...
16:28 17.06.2014.

Nemamo se razloga bojati poplava dok god možemo zvati 060 90 11 Nemogu poplave toliko poplaviti koliko mi možemo zvati i nekome uplatiti...

ST
Stjepan
07:15 24.06.2014.

.....glavno da su na Kaptolu i Pantovčaku iznad razine, tko šljivi kmete, za kmeta je mač i korbač, i glavno da Remetinec nije poplavljen, tak da imamo pričuvu za buduće igre bez granica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije