Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dosadašnji način borbe s poplavama ne nudi sigurnost

Udruge urbanista iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije, uz podršku Europske udruge prostornih planera (ECTP-CEU), pripremaju program za prostorno planersko sagledavanje daljnjeg razvoja prostora uz Savu
17. lipnja 2014. u 14:44 2 komentara 219 prikaza
poplava

Koncept prostornog razvoja savskog bazena u svjetlu katastrofalnih posljedica nedavnih poplava bio je tema sastanka koji je u organizaciji Udruge hrvatskih urbanista i županijskog Zavoda za prostorno uređenje održan u Slavonskom Brodu.

Udruge urbanista iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije, uz podršku Europske udruge prostornih planera (ECTP-CEU), pripremaju program za prostorno planersko sagledavanje daljnjeg razvoja prostora uz Savu, koji je lani uvršten i na popis projekata Međunarodne komisije za sliv ove rijeke.

- Europska iskustva pokazala su da rješenja zaštite od poplava treba tražiti u mogućnosti usklađenja s prirodom te kako dosadašnja politika svladavanja rijeke ne nudi sigurnost u budućnosti - kazala je Sandra Jakopec, predsjednica UHU. Na sastanku je predloženo da se rad na projektu započne odmah te da se za početne faze istraživanja osiguraju sredstva iz proračuna svih četiriju država, ne čekajući aplikaciju na europske fondove.

>>Naputak Ministarstva poljoprivrede za poplavljena područja

Što se to događa?
Severina odgovorila Igoru, a prozvala je i njegove roditelje Olju i Dragana
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
  • Objektivno...:

    Nemamo se razloga bojati poplava dok god možemo zvati 060 90 11 Nemogu poplave toliko poplaviti koliko mi možemo zvati i nekome uplatiti...

  • Stjepan:

    .....glavno da su na Kaptolu i Pantovčaku iznad razine, tko šljivi kmete, za kmeta je mač i korbač, i glavno da Remetinec nije poplavljen, tak da imamo pričuvu za buduće igre bez granica.