Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Japanska vlada

Dosadašnji ministar financija Y. Noda novi je japanski premijer

Yoshihiko Noda
Reuters/Pixsell
29.08.2011.
u 11:02

Yoshihiko Noda izabran je za premijera nakon ostavke Naota Kana. Šesti je japanski predsjednik vlade u posljednjih pet godina

Dosadašnji japanski ministar financija Yoshihiko Noda izabran je za novog japanskog premijera nakon što je sada već bivši predsjednik vlade Naoto Kan podnio ostavku.

Noda je tako u posljednjih pet godina šesti japanski premijer. Kana će zamijeniti i na mjestu predsjednika Demokratske stranke (DPJ) budući da je na stranačkim izborima sa 215 glasova pobijedio drugog kandidata, odnosno ministra trgovine Banrija Kaiedu koji je osvojio 177 glasova.

Podsjetimo, Naoto Kan podnio je ostavku u petak jer ga je javnost kritizirala zbog sporog oporavka Japana od potresa koji je tu otočnu državu pogodio u ožujku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije