Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dosad pristigao 1851 zahtjev mladih obitelji

Kad se brojci od 1851 obitelji pribroji i 2320 obitelji koji su lani dobili subvenciju za stambene kredite, prema riječima Štromara dolazi se do brojke od više od četiri tisuće obitelji koje su riješile svoje stambeno pitanje.
28. rujna 2018. u 13:32 1 komentara 435 prikaza
Predrag Štromar
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Na natječaj za subvencionirane stambene kredite do četvrtka javila se 1851 mlada obitelj, izvijestio je danas ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Zagreb DUBROVNIK NAJSKUPLJI Hrvati su kupili više od 100.000 stanova od 2012., ali razlike u cijenama su ogromne

Natječaj je otvoren do 5. listopada, a Štromar je poručio da će svi oni koji dotad predaju potpunu dokumentaciju dobiti subvenciju. Kad se brojci od 1851 obitelji pribroji i 2320 obitelji koji su lani dobili subvenciju za stambene kredite, prema riječima Štromara dolazi se do brojke od više od četiri tisuće obitelji koje su riješile svoje stambeno pitanje.

On je ponovno istaknuo brojku od 250 djece koja su se rodila u obiteljima korisnicima subvencije te očekuje da će se djece roditi još više s obzirom na to da jedna od mjera predviđa dodatne dvije godine produljenja subvencije za svako rođeno dijete.

dijana jurasić Mogu li i besplatni stanovi zadržati mlade?

Što se tiče regionalne zastupljenosti predanih zahtjeva, iznos subvencije je od 30 do 51 posto ovisno o indeksu razvijenosti mjesta. Štromar je kazao da se dosad obradilo oko 50 posto pristiglih zahtjeva te da se na temelju toga još ne može govoriti o statistici.

Večernji vam daruje: Ovo je stan koji može biti vaš

usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?
  • Pulchrum:

    Odlično, potrebna je pozitivna politika, a ne kukanje.