Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON KAZNENE PRIJAVE

DORH započeo izvide o okolnostima smrti Milana Bandića

Zagreb: Milan Bandić govorio o aktima gradonačelnika
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
22.03.2021.
u 13:45

Nakon izvida državni odvjetnik odlučit će ima li elemenata i za otvaranje istrage

Državno odvjetništvo počelo je izvide o okolnostima smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

– U tijeku je provođenje izvida, a nakon provedenih izvida javnost će o utvrđenome biti obaviještena – odgovorila je za 24 sata Ksenija Jurin Pajić, zamjenica zagrebačkog općinskog državnog odvjetnika.

Za ispitivanje okolnosti smrti ne bi bilo pravne osnove da građanin Stjepan Perko nije podnio kaznenu prijavu prije 11 dana. I to nakon što su 24sata otkrila niz kontradiktornosti u svjedočanstvima onih koji su tvrdili da su tu večer bili s pokojnim Bandićem.

Perko je kazneno prijavio Bandićeva suradnika Gzima Redžepija, blisku suradnicu Nataliju Pricu, poduzetnika Sergija Ivanovića i nepoznatog počinitelja, pišu 24 sata.

Provođenjem izvida Općinsko državno odvjetništvo želi skupiti sve dokaze koji su im na raspolaganju prije nego što donesu konačnu odluku. To uključuje provjeru medicinske dokumentacije, nalaza obdukcije, poziva hitnoj pomoći i po potrebi svjedočenja onih koji su tu večer bili uz gradonačelnika, ali i medicinskog osoblja koje je pokušalo pomoći gradonačelniku te drugo potrebno prikupljanje dokaza.

Nakon izvida državni odvjetnik će odlučiti ima li elemenata za otvaranje istrage. Druga opcija jest da tu tezu dokazi ne potvrde, tada se okolnosti smrti neće više ispitivati, ali će barem nezavisno tijelo sve provjeriti i utvrditi činjenice nakon kontradiktornih izjava Bandićevih suradnika. 

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
13:51 22.03.2021.

bijelo i plavo ne treba miješati

NB
Na_Banani
14:41 22.03.2021.

Sad bi oni zataškali da je bio na kokainu i kod ljubavnice....najzanimljivije će bit za čuti tko je obukao bosanca dok mu je stalo srce na mladoj yebaljki.

DA
darwil
16:29 22.03.2021.

Njemu je Grad dodjelio grobno mjesto kao znamenitom građaninu važnom za Grad i Hrvatsku. Pa nije li mu obitelj Kumska mogla kupiti mjesto ? I po čemu je on to znamenit osim po optužnicama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije