Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasilje u Zadru

Zatražen pritvor za nasilnike koji su se iživljavljavali nad maloljetnikom, privedena još jedna osoba

Mjesto na kojem je pretučen maloljetnik u Zadru
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/4
25.04.2021.
u 13:58

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv 19-godišnjaka, 17-godišnjaka i 15-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela - istakli su iz DORH-a.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je ispitalo je državljanina Republike Hrvatske (2002. godište) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilničkog ponašanja, dok je po prijedlogu državnog odvjetnika sudac istrage Županijskog suda u Zadru ispitao dvojicu hrvatskih državljana (2004. i 2006.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju - izvjestili su o slučaju premlaćivanja dječaka gotovo u samom centru Zadra iz zadarskog DORH-a.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 19-godišnjak neutvrđenog dana početkom ožujka 2021. godine u Zadru, radi iživljavanja nad maloljetnim oštećenikom, u nazočnosti više osoba koje su promatrale događaj, udarao oštećenika (2006.) rukama i koljenom po glavi i tijelu čime ga je doveo u ponižavajući položaj. 

Osnovano se sumnja da su 17-godišnjak i 15-godišnjak 22. travnja oko 20 sati u Zadru, zajednički i dogovorno, u cilju da teško tjelesno ozlijede istog oštećenika (2006.) fizički ga napali te mu zadali više udaraca po glavi i tijelu pri čemu je oštećenik zadobio lake tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv 19-godišnjaka, 17-godišnjaka i 15-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela - istakli su iz DORH-a.

Također, provedeno je, kako izvještava policija, istraživanje nad još jednom maloljetnom muškom osobom koju se sumnjiči da je tijekom ožujka u Zadru ostvarila obilježja kaznenog djela Nasilničko ponašanje na štetu istog maloljetnika.
 
- Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja maloljetnik je predan pritvorskom nadzorniku, dok se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno Nasilničko ponašanje - istakla je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Komentara 9

VA
vadis1
14:11 25.04.2021.

Ove mlade kriminalce treba maksimalno kazniti.

AV
Avimm
15:07 25.04.2021.

Objavite puna imena i prezimena i slikenasilnika,tako cete jedino tome stati na kraj,nitko od njih nema pravo traziti da im se uskracuje prava covjeka jer niti oni nisu dali ta prava sirotom djecaku

TR
tramvajac
15:30 25.04.2021.

Dajte ime boksačkog kluba u kojem se izgrađivao sportski duh "mlađeg punoljetnika" i popričajte malo s trenerima tamo, čemu su naučili seronju. Boksačkom kodeksu očigledno nisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije