Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon poplava

DORH: Radovi na obnovi kuća u županjskoj Posavini nisu bili preplaćeni

Foto: Branimir Bradarić
1/4
11.06.2019.
u 14:05

Uslijed povijesnih vodostaja Save nasip je puknuo kod Rajevog Sela i Račinovaca kada su dvije osobe smrtno stradale. Poplavljeno je više sela, a materijalna šteta procijenjena je oko 1,7 milijardi kuna.

Radovi na obnovi obiteljskih kuća u selima županjske Posavine koji su bili poplavljeni u proljeće 2014. godine nisu bili preplaćeni. Utvrdilo je to Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima koje je svoju odluku objavilo na službenim stranicama DORH-a. Navode i kako su provedeni izvidi pokazali i kako nije bilo kakvih drugih nepravilnosti kao i da nisu ostvarena bitna obilježja bilo kojeg kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti.

Podsjetili su i kako je ovo općinsko odvjetništvo izvide provelo povodom anonimnog podneska i više novinskih članaka u svezi navoda o nezakonitostima i nepravilnostima obnove obiteljskih kuća i objekata nakon poplave na području županjske Posavine u svibnju 2014. godine.

- Tijekom izvida pribavljena je i analizirana relevantna dokumentacija, a na osnovu rezultata provedenih izvida državno je odvjetništvo zaključilo kako ne proizlazi sumnja u kaznenu odgovornost odgovornih osoba Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama - stoji u priopćenju DORH-a.

Uslijed povijesnih vodostaja Save nasip je puknuo kod Rajevog Sela i Račinovaca kada su dvije osobe smrtno stradale. Poplavljeno je više sela, a materijalna šteta procijenjena je oko 1,7 milijardi kuna. Mještani poplavljenih sela, njih nekoliko stotina, podnijeli su i tužbe protiv države s obzirom da sumnjaju kako su tijekom obnove kuća u tim selima zabilježene brojne nepravilnosti.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar nekakav
nekakav
14:18 11.06.2019.

kuća od 85 kvadrata je koštala 1,2 mil kuna... montažna kuća površine 160 kvadrata. prizemlje i potkrovlje, nekih pol milijuna kuna. ne zaboravimo da su uništene kuće bile loše i slabo građene, njihova vrijednost na tržištu nije bila veća od 50.000 kuna. provjerite u oglasnicima kolko kuće u tom dijelu zemlje koštaju i kakve. znači... najmanje 3 puta je više novca bačeno nego se smjelo dozvolizi troškove. ako se željelo pomoći. pomoć je trebala biti samo onima koji su kuću sagradili legalno. tamo se nije smjelo graditi... zanimljivo, baš zbog opasnosti od poplava! država je trebala biti kruta, činovnička, a ne dozvoliti da ju ovi lopovi oderu! plus da vlasnici kuća nemaju ni adresu u hrvatskoj, već tamo, preko save. smo si sad malo jasniji o kakvom je kriminalu riječ? politički populizam se nek plaća iz svojeg džepa. gospođa koja je to vodila se željelo domoći eu parlamenta. sva sreća pa nakon idućih lokalnih neće biti nigdje više prisutna.

MO
moškov
14:44 11.06.2019.

Opravdanje visokih cijena u gradjenju nakon poplava u posavini mirisi na nesto sto nije istinito...

Avatar Radagast
Radagast
14:30 11.06.2019.

Nije mi jasno kako opravdavaju tolike cijene obnove kuća po kvadratu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije