Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CONGAMA I VARTEKS

DORH povukao tužbu protiv Čačićeve tvrtke

Predstavljanje Plana 21 u Boćarskom domu (1)
Sanjin Strukić/PIXSELL
24.01.2012.
u 21:30

Varteks je, naime, Congami, Coningovu turističkom poduzeću, prodao dvije parcele veličine 5770 i 6332 četvorna metra

Republika Hrvatska, odnosno varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo koje ju je zastupalo, povuklo je tužbu protiv Varteksa i tvrtke Congama, članice Coning grupe, u vezi s utvrđivanjem vlasništva nad zemljištem nedaleko od dvorca Trakošćan.

Varteks je, naime, Congami, Coningovu turističkom poduzeću, prodao dvije parcele veličine 5770 i 6332 četvorna metra. Parcele su u blizini hotela “Trakošćan” čiji je vlasnik Congama. Na njima je varaždinska modna tvrtka imala kućice za odmor. Državno odvjetništvo najprije je smatralo da su te parcele, sukladno Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, trebale pripasti državi te je podiglo tužbu radi utvrđivanja prava vlasništva, odnosno naknade štete od oko četiri milijuna kuna. Od tužbe je, međutim, odustalo prije ročišta na Trgovačkom sudu u Varaždinu.

– Nakon podnošenja tužbe došli smo do novih dokaza, činjenica i spoznaja, koje nismo imali pri podnošenju tužbe. Procijenjeno je, temeljem toga, da nema osnove inzistirati na parnici, jer su šanse za uspjeh vrlo male, odnosno mala je mogućnost da se država upiše kao vlasnik – rekao nam je v.d. varaždinskog županijskog državnog odvjetnika Darko Galić. U Varteksu ističu da su nekretnine stekli kupoprodajom te ih unijeli u procjenu temeljnog kapitala.

Komentara 65

PO
polo60
21:45 24.01.2012.

pa što se moglo drugo oćekivati još će mu se morati izviniti vertikala poštenja

US
U sridu
21:55 24.01.2012.

Sa ovom odlukom su cekali dok prodje referendum,da nebi EU intervenirala.

VT
vozac-traktora
23:01 24.01.2012.

Što nije DORH stranka iz Kukuriku koalicije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije