Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provedeno istraživanje

Dorh podigao optužnicu zbog prijetnje na Facebooku oporbenog vijećnika zadarskom županu

Foto: pixsell
1/3
26.01.2021.
u 18:53

Istodobno je Dorh odbio prijavu Pupić Bakrača protiv Longina zbog lažnog prijavljivanja

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je izvijestilo da je 25. siječnja 2021., nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1968.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 3. u vezu st. 1. Kaznenog zakona. Riječ je o optužnici za prijetnju preko fejsbuka zadarskom županu Božidaru Longinu od strane oporbenog vijećnika iz Akcije mladih Marka Pupića Bakrača. Istodobno je Dorh odbio prijavu Pupić Bakrača protiv Longina zbog lažnog prijavljivanja. 

- Okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je 8. listopada 2020. u Zadru, nakon što se u više navrata u javnosti pojavio s majicom na kojoj je bila otisnuta slika s tijelom psa i glavom oštećenika, s ciljem da uplaši i uznemiri oštećenika, na profilu jedne društvene mreže objavio sadržaj s prijetnjom oštećeniku što je kod oštećenika izazvalo osjećaj uznemirenosti i nelagode.

 Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 25. siječnja 2021., odbacilo kaznenu prijavu 53-godišnjeg hrvatskog državljanina protiv 61-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela lažno prijavljivanje kaznenog djela iz čl. 304. st. 1. KZ-a. Nakon provedenog istraživanja utvrđeno je kako ne postoji osnovana sumnja da bi prijavljeni 61-godišnjak počinio kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela iz čl. 304. st. 1. KZ-a - istakli su iz Dorha. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije