Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ SILOVANJA U ZADRU

DORH podnio optužnicu protiv urednika Hrvatskog tjednika jer je objavio fotografije silovane djevojčice

Šibenik: Policija zatvorila šetnicu u kanalu sv. Ante zbog mogućnosti okupljanja građana
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
06.05.2020.
u 12:04

Marijačić je, navodeći da je djevojčica dobrovoljno pristala na seksualne odnose, objavio fotografije djeteta (žrtve) i tako ih učinio dostupnim većem broju osoba, što je kod žrtve izazvalo uznemirenost i ugroženost.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru, nakon provedenog istraživanja, 4. svibnja 2020. podnijelo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1958.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece povredom privatnosti djeteta, opisano i kažnjivo po čl. 178. st. 3. u vezi st. 2. i 1. Kaznenog zakona.

– Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 23. listopada 2019., a potom i 24. listopada 2019. u Zadru, najprije putem društvene mreže Facebook, a potom i u jednom tjedniku objavio fotografije djeteta (žrtve) i tako ih učinio dostupnim većem broju osoba, što je kod žrtve izazvalo uznemirenost i ugroženost – istaknuli su iz zadarskog DORH-a.

Riječ je, kako se doznaje, o Ivici Marijačiću, glavnom uredniku Hrvatskog tjednika, a optužen je nakon objave fotografije djevojčice koju su, kako se sumnjiči, silovala i seksualno iskorištavala sedmorica mladića sa zadarskog područja. Marijačić je, navodeći da je djevojčica dobrovoljno pristala na seksualne odnose, objavio fotografije djeteta (žrtve) i tako ih učinio ih dostupnim većem broju osoba, što je kod žrtve izazvalo uznemirenost i ugroženost.

Komentara 4

JA
jadranko111
13:13 06.05.2020.

Kakav perfidan udar na slobodu novinarstva,kako im smeta Hrvatski tjednik.O ovome bi trebali vrištati portali i oglasiti se HND,obavijestiti međunarodne novinarske udruge o kršenju slobode medija ali od toga neće biti ništa jer je taj tjednik crv kojeg treba zgazitii u medijskom jednoumlja.Neće tu biti nikakve novinarske kolegijalnosti i poziva na slobodu novinarstva kao što bi to bilo da su u pitanju Novosti ili Indeks.Tada bi se tresla cijela država i šatorovalo bi se pred Vladom i govorilo o fašizmu u Hrvatskoj,zastupnici koji podržavaju vladajuću većinu prijetili bi uskratom podrške i prijetili padom Vlade.Kada bi pisanje i izričaj tih tiskovina usporedili sa Hrv.tjednikom,on bi po netrpeljivosti bio blaga kamilice prema njima.Ali njih smeta što se u HT-u otvaraju teme koje se drugdje ne smiju,što daju prostor ljudima koji tragaju za istinom o novijoj hrv.povijesti(zločini u poraću, razotkrivanje događaje u Jasenovcu,prešućivano zločini nad Hrvatima u Dom.ratu i dr.) i nekome to jako smeta pa se njihovo djelovanje treba zabraniti.Baš me zanima hoće li se sad oglasiti 'čuvari naše savjesti',nevladine udruge,slobodnomisleći intelektualci preplaćeni na medijski prostor.Svi možemo naslutiti odgovor,ali ipak?

PO
portugisac
12:18 06.05.2020.

Čekaj tu mi nešto nije jasno. A gdje su tu te sve lijeve i "nevladine" udruge koje su objavile da je bilo silovanja i vršile strašan pritisak na mladiće. Kada je Marijačić objavio drugu verziju to jest da silovanja nije bilo od tada pa do danas niti riječi o tome slučaju. Možemo li mi kao javnos malo više saznati ustvari šta je istina.

RE
redo
13:42 06.05.2020.

Marijačić je jako inteligentan čovjek. Dobro je znao što čini. Sporne fotografije su već bile javno objavljene na Facebook stanici žrtve, a koje je sama objavila, te ih nastavila objavljivati i nakon navodnoga događaja. Ovo je eklatantan primjer napada sustavava na čovjeka koji im se ne uklapa u koncept. Vidjeti ćemo sada hoće li HND stati u zaštitu kolege novinara, kao što bezuvjetno i beziznimno staje u obranu podobnih novinara. Marijačić je dirnuo u osinjak i mora mu se poslati poruka da šuti. Inače, cijela priča je temeljena na lažnoj tvrdnji kako se radi o grupnom silovanju. Da tome nije tako, potvrđuje i podnesena kaznena prijava u kojoj je samo jedna osoba osumnjičena za seks bez pristanka. Dakle, sama policija ne tvrdi da se radilo o grupnom silovanju. Da se razumijemo, osuđujem svaki oblik nasilja, prema bilo kome, no isto tako treba osuditi i laž koja je izlazila iz usta Veljače i ostalih bukača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije